Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola ide do Oktagonu. V ‚súboji storočia‘ sa stretne s Véghom, vyzve aj Krištofiča

Jedna z najvýraznejších tvárí českej scény MMA, bojovník Karlos Vémola, mení promotérsku spoločnosť a bude štartovať pod hlavičkou organizácie Oktagon. Rozhodol sa totiž ukončiť spoluprácu s XFN.

11.02.2019 20:32
Karlos Vémola Foto: ,
Karlos Vémola.
debata

Vémola nebol spokojný s výberom protivníkov a v organizácii už nevidel žiadnu budúcnosť. Špekulácie, že za to môžu nezaplatené odmeny, nepotvrdil.

„S XFN už sme nevideli spoločnú budúcnosť. XFN malo pocit, že je ‚prevémolované‘, že chcú budovať nejaké nové talenty. A pre mňa, že má byť budúcnosť zdolať starého dedka v Brne a niekoho, koho som už raz zdolal,“ povedal Vémola v rozhovore pre iSport.cz. Oktagon jeho angažovanie oficiálne potvrdil na večernej tlačovej konferencii.

Vémola, ktorý bol hlavnou tvárou XFN, sa naposledy predstavil v decembri vo vypredanej O2 aréne, kde v prvom kole porazil Flavia Rodriga Magona z Brazílie. V marci sa mal v Brne stretnúť s Martinom Šolcom a v júni ho čakala odveta s Patrikom Kinclom, tieto zápasy sa ale už neuskutočnia.

„Ak Kincl chce, môže ma prísť zdolať do Oktagonu. Nevidím v tom žiadny problém,“ uviedol prvý Čech, ktorý sa prebojoval do elitnej organizácie UFC.

Vémola sa rozhodol prestúpiť najmä preto, že ho láka súboj s bývalým šampiónom slávnej organizácie Bellator Attilom Véghom zo Slovenska a s jeho krajanom Samuelom Krištofičom.

„Chcem nastúpiť v Ostrave. Nečakám však, že ma nechajú zápasiť hneď o titul. Na jednom z turnajov by som chcel vyzvať Samuela Krištofiča,“ povedal Vémola. Ostravský galavečer sa uskutoční v sobotu 16. marca. Zástupcovia Oktagonu dnes potvrdili, že sa tento rok stretne s Véghom.

Organizácia XFN ešte odchod svojho šampióna nepotvrdila. „XFN má s Karlom Vémolom platnú zmluvu do roku 2023. Pracujeme na niekoľkých spoločných projektoch a v súčasnosti intenzívne promujeme jeho zápas na XFN 17 v Brne. Situáciu pozorne sledujeme a budeme informovať,“ napísali predstavitelia organizácie na svojej facebookovej stránke.

Následne uviedli, že sú pripravení sa proti prípadnému odchodu Vémolu brániť s pomocou právnikov.

Informáciu o platnej zmluve ale Vémola vyvrátil. „My sme ju vypovedali a o novej zmluve sme rokovali, ale nedohodli sme sa na nej,“ povedal.

Kto získa futbalový titul a kto vypadne? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede vo videu (vysielané 11. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh #XFN