Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Turyho ťaženie na MS v Riu sa skončilo pred bránami finále

Slovenský reprezentant Richard Tury nepostúpil do nedeľňajšieho finále majstrovstiev sveta v skejtbordingu v brazílskom Riu de Janeiro (8. - 13. januára).

13.01.2019 06:41
debata

Zástupca SR v novom olympijskom športe v sobotňajších semifinálových jazdách v Carioca Arene nazbieral dohromady 25,5 b a vybojoval si celkové 23. miesto v disciplíne street, čo mu nestačilo na postup do finále. Tam sa prebojovali iba štyria najlepší skejteri spomedzi tridsiatich semifinalistov.

Sobotňajším víťazom sa stal Francúz Aurélien Giraud so ziskom 35,5 bodu. Rovnaké bodové ohodnotenie mal aj Američan Nyjah Huston na druhej priečke. Kvarteto postupujúcich doplnili ďalší Američan Mark Suciu (34,9) a Brazílčan Ivan Monteiro (34,5).

V osemčlennom finále sa predstavia aj štyria najlepší skejteri podľa rebríčka SLS Pros Američan Chris Joslin, Brazílčania Felipe Gustavo a Kelvin Hoefler a Japonec Juto Horigome.

Na svetovom šampionáte v Brazílii sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Marek Zápražný vo štvrtkových kvalifikačných jazdách obsadil 25. miesto a nepostúpil do štvrťfinále. Dominiku Králikovú v ten istý deň medzi ženami klasifikovali na 14. priečke a nepostúpila do semifinále disciplíny street.

MS v skejtbordingu – Rio de Janeiro
Muži – semifinále (4 najlepší do finále): 1. Aurélien Giraud (Fr.) 35,5 bodu, 2. Nyjah Huston 35,5, 3. Mark Suciu (obaja USA) 34,9, 4. Ivan Monteiro (Braz.) 34,5,… 23. Richard Tury (SR) 25,5.

debata chyba
Viac na túto tému: #skejtbording #Richard Tury