Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maratónci si privstanú. V Tokiu začnú už o šiestej ráno

Koordinačná komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a organizátori OH 2020 v Tokiu sa dohodli na zmene začiatočných časov niektorých súťaží.

05.12.2018 14:28
Rio 2016, maratón Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pristúpili k nim pre horúčavu a vlhkosť vzduchu, ktoré sa v japonskej metropole očakávajú od 24. júla do 9. augusta 2020.

Stretnutia turnaja v sedmičkovom ragby sa v prvom bloku skončia napoludnie, druhý blok sa začne najskôr o 16.30 miestneho času. Preteky v horskej cyklistike odštartujú o 15.00 h a plánuje sa predsunutie maratónu na 5.30 – 6.00. Navrhla to lekárska komisia pre obavy z dopadu počasia na športovcov i fanúšikov.

Šéf koordinačnej komisie MOV John Coates pochválil pripravenosť Tokia v tejto fáze. „Všetky súčiastky sú na svojom mieste. Na dejiskách sa pracuje načas, ľudia sú angažovaní, všade cítite silu športu. Tokio sa môže koncentrovať na svoje špecifiká, okrem možného nepriaznivého počasia ide o komplikovanosť dopravy v takomto veľkom meste. Som rád, že sme tento týždeň dospeli k dôležitým rozhodnutiam vrátane časov pri ragby a horskej cyklistike. Zostáva necelých 600 dní, musíme pokračovať spoločne, aby boli OH úspešné z každej stránky,“ povedal Coates podľa agentúry DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #OH 2020 #maratón