Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federálny kráľ MMA? Vieš, kde ma nájdeš, odkazuje Végh Vémolovi

Hviezda českých zmiešaných bojových umení MMA Karlos "Terminátor" Vémola sa netají ambíciou vrátiť sa do populárneho amerického UFC.

22.11.2018 07:39
mma vémola Foto: ,
Karlos Vémola (hore) v súboji s Moise Rimbonom z Francúzska počas galavečera XFN v Bratislave.
debata

Tridsaťtriročný bojovník už v minulosti v elitnej organizácii pôsobil a podľa jeho vlastných slov je iba otázkou času, kedy sa do nej dostane znovu. Návratu by sa mohol dočkať aj vo vlasti, zástupcovia UFC sa dlhodobo pohrávajú s myšlienkou zorganizovať podujatie v pražskej O2 Aréne. „Rokujú o tom, stále nie je dohodnutý dátum,“ povedal Vémola.

„UFC v Prahe skôr či neskôr bude. Nie je tajomstvom, že s O2 Arénou každoročne rokujú. Česká republika sa spoločne s Poľskom stáva centrom európskeho MMA. Prítomnosť najväčšej svetovej organizácie by to potvrdila a výrazne by sa zjednodušil prístup českých zápasníkov na karty UFC,“ myslí si podľa sport.cz Petr Kareš, promotér organizácie XFN, ktorá v nedeľu organizovala galavečer v Bratislave.

Galavečer MMA a boxu v Bratislave Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ľudovít Klein (Slovensko) a jeho presná...

Ak by UFC napokon naozaj zavítalo do Prahy a v klietke by sa predstavil aj Vémola, chcel by sa postaviť proti Slovákovi Attilovi Véghovi.

"V UFC ešte nie je ani jeden slovenský ‚fighter‘ a automaticky by som navrhol, aby podpísali Attilu Végha, ktorý si to zaslúži najviac zo všetkých. Keby mi ho predviedli do O2 Arény, splnil by som všetko, čo som sľúbil fanúšikom – nielen, že sa vrátim do UFC, ale aj sa stretnem s Attilom, pretože viem, že on by UFC neodmietol.

Takisto sa tam chce dostať, rovnako ako ja, hoci o tom menej rozpráva. Žiaden Slovák sa tam ešte nedostal a viem, že Attila by to chcel zlomiť. Keď si sadnem so zástupcami UFC a budú sa ma pýtať, koho by som si do Čiech predstavoval, tak im nepoviem iné meno," vyhlásil „Terminátor“.

Najlepší Čechoslovák

Dlhodobo tvrdí, že je vo svojej váhovej kategórii najlepší v Česku i na Slovensku, s Véghom sa však dosiaľ nikdy nestretol.

„Som najlepší Čechoslovák v každej váhe, do ktorej dokážem zhodiť. Veľa Slovákov si však myslí, že to tak nie je. Mrzí ma, že nie je žiaden Slovák, ktorý by proti mne nastúpil. V Česku sa predbiehajú, dokonca sa bijú o právo bojovať proti mne. Na Slovensku nech robím čo robím, tak stále iba počúvam, že Pirát (Samuel Krištovič) by ma zdolal, Attila by ma zdolal, ale nikto z nich to nechce dokázať,“ uviedol sebavedomo Vémola.

„Presne viem, ako by dopadol zápas s Véghom. Mám k nemu najväčší rešpekt, je to výborný ‚fighter‘ i človek. Bol by to najväčší súboj v histórii Česka i Slovenska. S Attilom sme rovesníci a keď sa to neuskutoční, o desať rokov mi niekto bude tvrdiť, že by ma Végh zdolal, ale ja viem, že nie. Myslím si, že by sa naše cesty mali v oktagone skrížiť, aby sa raz a navždy potvrdilo, že som tu najlepší,“ dodal rodák z Olomouca.

Rodák z Dunajskej Stredy Attila „Pumukli“ Végh sa stal v roku 2012 šampiónom prestížnej zámorskej organizácie Bellator, vo finále poloťažkej hmotnostnej kategórie (do 93 kg) knokautoval domáceho Američana Travisa Wiuffa už po 25 sekundách. Bellator sa považuje za jednu z najprestížnejších organizácii MMA na svete.

Obaja majú 33 rokov. Vémola je hlavnou hviezdou organizácie XFN, Végh aktuálne bojuje v konkurenčnom Oktagone. Po sobotňajšom dueli v pražskej O2 aréne Slovák priznal, že sa s Vémolom bavili na túto tému pri návšteve Mika Tysona v Prahe, kde sa stretli.

„Jasne, bavili sme sa. Som v Oktagon doma, cítim sa tu komfortne, v pohode, tak prečo by som chodil niekam inam? Môže ísť za mnou, tu ma môže nájsť, nech príde. Ten zápas pre mňa nie je to rozhodujúce. Môžem bojovať s kýmkoľvek, aj s Karlosom, len hovorím, že to nezáleží len na mne a na ňom, to záleží aj na organizáciách. Ale ak zápas bude, tak podľa mňa v Oktagone,“ vravel Végh podľa sport.cz.

Dočkajú sa fanúšikovia duelu Vémola vs. Végh? Príde zámorská UFC do Prahy a federálny duel bude jedným z vrcholov? Priaznivci MMA v Čechách a na Slovensku si neželajú nič iné.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh