Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kórejské zbližovanie. Znepriatelené strany chcú usporiadať zimnú olympiádu

Južná Kórea a KĽDR sa chcú spoločne uchádzať o právo usporiadať olympijské hry v roku 2032.

02.11.2018 09:50
Kórea hokej ženy ZOH Foto: ,
Hokejistky KĽDR (vľavo) sa zvítali s hráčkami Kórejskej republiky pred ZOH v Pjongčangu.
debata

Športoví funkcionári oboch krajín sa na stretnutí, na ktorom naplánovali aj ďalšie štarty spoločných tímov v medzinárodných súťažiach, rozhodli o zámere oficiálne informovať Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Severokórejský vodca Kim Čong-un a juhokórejský prezident Mun Če-in sa na spoločnej kandidatúre na olympijské hry 2032 zhodli už na svojej septembrovej schôdzke. Snahu o aproximácii oboch krajín by malo podporiť aj vyslanie spoločnej výpravy na budúcu olympiádu v Tokiu v roku 2020.

Športové prepájanie oboch kórejských štátov by malo v budúcom roku pokračovať. Kombinovaný tím z hráčov zo Severnej a Južnej Kórey bude krajiny reprezentovať na majstrovstvách sveta hádzanárov v Nemecku, kam sa kvalifikoval juhokórejský celok.

Športovci z Južnej a Severnej Kórey sa spoločne objavili už na slávnostnom nástupe pri začatí februárových olympijských hier v Pjongčangu. Na olympiáde tiež hral spoločný tím hokejistiek. Na májovom MS v stolnom tenise vytvorili hráčky spoločné družstvo v semifinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Pjongčang 2018 #Kórejská republika