Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Fury vyhral aj druhý duel po návrate, no diváci bučali. Čaká ho šampión WBC

Britský profesionálny boxer Tyson Fury vyhral aj druhý zápas po návrate do ringu. V Belfaste zdolal Taliana Francesca Pianetu na body a podľa očakávaní bude jeho ďalším súperom šampión ťažkej váhy organizácie WBC Deontay Wilder.

19.08.2018 07:03
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury oslavuje víťazstvo s majstrovským opaskom.
debata

Tridsaťdvaročný Američan ho k duelu o majstrovský opasok vyzval po skončení sobotňajšieho stretnutia priamo v ringu.

„Ten súboj sa uskutoční, je to jasné, je to oficiálne, ,chlape',“ vyhlásil Wilder, ktorý duel v Severnom Írsku sledoval ako televízny spolukomentátor. „Jedna vec je istá, keď sa v Las Vegas stretneme, knokautujem ťa,“ odpovedal Fury.

Termín duelu zatiaľ nie je oficiálne určený, jasno má byť budúci týždeň. Špekulácie pred sobotňajším zápasom s Pianetom hovorili o polovici novembra, ako dejisko pripadal okrem Las Vegas do úvahy ešte New York.

S Pianetom, bývalým európskym šampiónom WBO, absolvoval Fury v ringu vo Windsor Parku desať kôl a podľa verdiktu bodových rozhodcov vyhral každé z nich. Víťazstvo mu prisúdili pomerom 100:90, diváci ale s predvedeným výkonom príliš spokojní neboli a po skončení duelu bučali.

Tyson Fury oslavuje triumf nad Francescom... Foto: Reuters, LEE SMITH
Tyson Fury, Deontay Wilder Tyson Fury oslavuje triumf nad Francescom Pianetom.

Tridsaťročný Brit bol pred zápasom jasným favoritom. Na konte mal 26 víťazstiev, z toho 19 KO. Najcennejší skalp získal v novembri 2015, keď senzačne porazil Vladimira Klička a získal opasky organizácií IBF, WBA a WBO.

V roku 2016 však Furyho kvôli porušeniu dopingových pravidiel na dva roky suspendovali, prišiel o licenciu a musel vrátiť všetky tituly.

Počas nútenej pauzy sa liečil zo psychických problémov a zo závislosti od liekov a drog. Pri júnovom návrate do ringu zdolal Albáncov Sefera Seferiho.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Deontay Wilder