Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Naturalizovaný Slovák Gulajev sa stal vicemajstrom Európy

Naturalizovaný voľnoštýliar Akšarbek Gulajev vybojoval pre Slovensko striebornú medailu na ME 2018 zápasníkov do 23 rokov v tureckom Istanbule.

10.06.2018 19:16
Boris Makojev, Akšarbek Gulajev Foto: ,
Boris Makojev (vpravo) a Akšarbek Gulajev.
debata

V kategórii do 74 kg nestačil vo finálovom súboji na Rusa Zaurbeka Sidakovova, ktorému podľahol 1:3 na body. Pri svojej ceste do finále si počínal suverénne a všetkých svojich súperov zdolal 10:0 na technickú prevahu. V osemfinále zvíťazil nad Rumunom Ionom Plopom, vo štvrťfinále nedal šancu Grékovi Konstantinosovi Gkotsisovi a v semifinále triumfoval aj nad Albertsom Jurčenkovom z Lotyšska.

Gulajev zopakoval strieborné umiestnenie z minuloročného európskeho šampionátu do 23 rokov v poľskom Bydgoszczi, keď pred rokom nestačil vo finále na iného Rusa Gadžiho Nabijeva. Predtým získal bronz aj na ME juniorov v nemeckom Dortmunde, na tohtoročných majstrovstvách Európy obsadil medzi seniormi 5. miesto. Ostatní slovenskí zástupcovia vo voľnom štýle nezaznamenali ani jedno víťazstvo vo svojich kategóriach a umiestnili sa na konci výsledkových listín. Jediná ženská zástupkyňa v slovenských farbách Mária Juhászová obsadila 10. miesto vo voľnoštýliarskej kategórii do 62 kg.

V úvode šampionátu sa predstavili slovenskí reprezentanti v grécko-rímskom štýle. Najviac sa darilo Denisovi Horváthovi a Georgimu Nogajevovi, ktorí sa prebojovali do štvrťfinále. Obaja neuspeli v súbojoch o postup medzi najlepšie kvarteto. Keďže ich súperi následne neuspeli vo svojich semifinálových dueloch, Slováci nedostali šancu predstaviť sa v repasážach a v konečnom poradí obsadili 7. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #zápasenie #Akšarbek Gulajev