Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozruch v krasokorčuľovaní. Urazenú Medvedevovú povedie zámorský tréner

Ruská reprezentantka Jevgenija Medvedevová sa postarala o rozruch vo svete krasokorčuľovania. Nečakane ukončila spoluprácu s dlhoročnou trénerkou Eteri Tutberidzeovou a ohlásila pracovné spojenie s Brianom Orserom.

08.05.2018 09:21
Jevgenija Medvedevová Foto: ,
Jevgenija Medvedevová.
debata (3)

Dvojnásobný olympijský strieborný medailista Orser má momentálne vysoké renomé, okrem iného priviedol k zlatým medailám pod piatimi kruhmi Japonca Juzuru Hanjua či Kórejčanku Kim Ju-na.

„Ďakujem trénerke za všetky tie lekcie, ktoré mi dala do života. Verím však, že časom všetci pochopia nevyhnutnosť zmeny pre moju budúcnosť,“ povedala Medvedevová o nadviazaní spolupráce s Orserom.

Osemnásťročná moskovská rodáčka oznámila zmenu trénera prostredníctvom vyhlásenia pre Ruský zväz krasokorčuľovania. Medvedevová je dvojnásobná majsterka sveta, ale na tohtoročnom olympijskom vrchole v kórejskom Pjongčangu nepotvrdila pozíciu hlavnej favoritky.

Ruská krása na ľade v obrazoch Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Jevgenija Medvedevová a Alina Zagitovová.

Musela sa skloniť pred mladšou a energickejšou krajankou Alinou Zagitovovou. Medvedevová naznačila, že v súvislosti so zmenou trénera sa chystá presťahovať do kanadského Toronta, ruského občianstva sa však nehodlá vzdať.

Spolupráca Medvedevovej a Tutberidzeovej trvala 7 rokov. Zverenka svojej trénerke údajne mala vyčítať prílišnú zaangažovanosť v prospech mladučkej Aliny Zagitovovej, ktorá ju napokon „preskákala“ v súboji o zlato na ZOH v Pjongčangu.

Medvedevovej sa nepáčilo, že trénerka vytiahla Zagitovovú príliš skoro z juniorskej kategórie do ženskej a dala jej šancu zažiariť na najväčších svetových podujatiach. Zagitovová triumfovala v tejto sezóne okrem ZOH aj na ME v Moskve a vo finále ISU Grand Prix v Nagoji.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenija Medvedevová #Alina Zagitovová #Brian Orser #Eteri Tutberidzeová