Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sudkyňa mu podpísala rozsudok smrti. Nassarovi vyrubila trest od 40 do 175 rokov

Bývalý lekár americkej reprezentácie v gymnastike Larry Nassar si v stredu vypočul odsudzujúci verdikt odňatia slobody na 40 až 175 rokov za sexuálne zneužívanie mladistvých športovkýň.

24.01.2018 22:04
Larry Nassar Foto: ,
Larry Nassar počas súdneho pojednávania.
debata (4)

Päťdesiatštyriročný Nassar si už odpykáva vo väzení 60-ročný trest na federálnej úrovni za držbu detskej pornografie.

„Nezaslúžite si, aby ste ešte niekedy opustili brány väznice. Práve som vám podpísala rozsudok smrti,“ vyhlásila pri vynesení rozsudku sudkyňa Rosemarie Aquiliaová.

Podľa dohody s prokuratúrou Nassarovi hrozilo najmenej 25 rokov odňatia slobody, ale súd mohol stanoviť minimálny trest až na 40 rokov. Lekár sa už skôr priznal k zneužitiu 125 dievčat, zväčša talentovaných gymnastiek.

K zneužívaniu Nassarom sa najnovšie verejne priznala aj 20-ročná Simone Bilesová. Zlaté dievča americkej športovej gymnastiky vybojovalo na OH 2016 v Riu de Janeiro štyri zlaté medaily a v súčte vystúpení na majstrovstvách sveta ju zlatom dekorovali až desaťkrát. Bilesová vlastní aj 11 titulov majsterky USA.

Nassar sa pred vynesením rozsudku svojim obetiam, ktorými boli napríklad aj McKayla Maroneyová, Gabby Douglasová či Aly Raismanová, ospravedlnil.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zneužívanie #gymnastika #Larry Nassar #USA Gymnastics