Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce priznanie olympijskej šampiónky: Aj mňa Nassar zneužíval

Štvornásobná olympijská šampiónka v športovej gymnastike Simone Bilesová verejne priznala, že aj ona bola obeťou sexuálneho zneužívania zo strany lekára americkej reprezentácie Larryho Nassara.

16.01.2018 08:02
Bilesová Foto: ,
Americká gymnastka Simone Bilesová so zlatou medailou z OH 2016.
debata

„Som jednou z obetí, ktorú má Nassar na svedomí. Je pre mňa veľmi ťažké oživovať tieto strašné spomienky a láme mi to srdce. Obzvlášť v súvislosti s tým, že sa chystám pripravovať na olympiádu v Tokiu 2020 a budem sa musieť vracať do strediska, kde ma zneužíval,“ uviedla Bilesová vo vyhlásení na twitteri.

Bilesová sa verejným stanoviskom pridala ku kolegyniam z reprezentácie Aly Raismanovej, Gabby Douglasovej a McKayle Maroneyovej, ktoré už minulý rok obvinili Nassara zo sexuálnych útokov.

Päťdesiatštyriročný Nassar, ktorého z podobných činov obvinilo viac ako 125 žien a dievčat, sa priznal, že sa zneužívania dopúšťal, keď im pomáhal v rehabilitačných cvičeniach u seba doma alebo v ošetrovni.

Povedal, že sa dievčat dotýkal na intímnych miestach, hoci k tomu nebolo liečebné opodstatnenie a robil to bez ich súhlasu. Nassara, ktorý bol s reprezentáciou USA na štyroch olympiádach, zatkla polícia presne pred rokom. Najprv obvinenia popieral, potom sa ale začali zbierať ďalšie.

Vlani v decembri ho federálny súd odsúdil na najvyšší možný trest 60 rokov odňatia slobody za držbu detskej pornografie. Podľa obžaloby u neho našli až 37-tisíc chúlostivých snímok detí.

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne zneužívanie #Simone Bilesová #Larry Nassar