Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko prežil životnú sezónu

Má za sebou úspechy, o ktorých ani len nesníval. Ján Volko dosiahol v roku 2017 veci, na ktoré si kráľovná športov pod Tatrami nepamätá. Dvadsaťjedenročný šprintér so železnou pravidelnosťou prepisoval historické tabuľky slovenskej atletiky.

31.12.2017 17:00
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko (v strede) na MS v Londýne.
debata (1)

Niekoľkokrát zlepšil národný rekord na 60, 100 i 200 metrov. Získal štyri cenné kovy – bronz na marcových halových majstrovstvách Európy v Belehrade, zlato (200 m) a striebro (100 m) na augustových ME do 23 rokov, medailovú zbierku zakončil bronzom z dvojstovky na letnej univerziáde v Tchaj-pej.

Nestratil sa ani na jedinom seniorskom vrchole. Na premiérových majstrovstvách sveta v Londýne mu na stovke chýbala stotina na postup z rozbehov. Na dvojnásobnej trati si sklamanie vynahradil. Postúpil do semifinále a skončil celkovo na 15. priečke, čo sa žiadnemu slovenskému šprintérovi nepodarilo.

„V tomto roku nebolo veľa vecí, s ktorými by som bol nespokojný,“ bilancoval Volko na vyhlásení ankety Atlét roka 2017, ktorú ovládol s obrovským náskokom.

Svoju príslušnosť k špičke chce potvrdiť na európskom šampionáte v Berlíne 2018. „Bol som v semifinále MS, chcel by som sa predstaviť vo finále ME. Nebude to jednoduché, ale urobím pre to maximum,“ dodal Volko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #sezóna #Ján Volko #Ročenka Pravdy 2017