Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlček: Keď sa spustia stopky, idem naplno

Všetko je pripravené na najväčší európsky šampionát v cezpoľnom behu. Tak znela prvá veta prezidenta Slovenského atletického zväzu Petra Korčoka na včerajšej tlačovej konferencii.

07.12.2017 12:00
ATLETIKA: Prípravy na ME v krose Foto: ,
Rýchlostný kanoista Erik Vlček, bežkyňa Sofia Debnáriková, maskot podujatia, bežec štartujúci v štafete SR Jozef Pelikán a triatlonista a ambasádor ME 2017 v krose v Šamoríne, štartujúci v súťaži mužov Richard Varga.
debata

Šéf organizačného výboru pre majstrovstvá Európy v krose takto okomentoval prípravy pred nedeľňajšim atletickým sviatkom v Šamoríne. „Na základe prihlášok, ktoré dorazili, je jasné, že nás čaká rekordný šampionát,“ doplnil Korčok.

Na náročnej trati s viacerými novinkami – napríklad vodnou priekopou – sa predstaví 575 pretekárov zo 47 krajín v 7 disciplínach. Premiérovo sa na ME bude bežať mix štafeta. Korčok priznal, že v ostatných dňoch sleduje počasie častejšie ako zvyčajne.

„Dokonca niekoľkokrát denne. Som rád, že mizne sneh. Ešte v utorok bola trať pokrytá bielou prikrývkou, ale je predpoklad, že do štartu by na trati nemal byť žiaden sneh. Trať by kvôli nemu bola ešte o niečo náročnejšia,“ pripustil Korčok, ktorý predstavil aj kompletný set medailí.

„Myslím si, že sa nám podarili. Sú zaujímavé a veľmi pekné. Máme aj špeciálnu motiváciu pre ľudí, ktorí sa chystajú na beh pre verejnosť. Ak dobehnú do cieľa, môžu sa tešiť na pamätnú repliku tohto cenného kovu,“ vysvetlil bývalý chodecký reprezentant a odovzdal všetky štyri medaily maskotovi.

„Rys sa stal maskotom nielen tohto podujatia, ale celého Slovenského atletického zväzu. Meno zatiaľ nemá, v budúcnosti ho vyberieme formou súťaže,“ skonštatoval Korčok.

Beh pre verejnosť si nenechá ujsť ani slovenský rýchlostný kanoista Erik Vlček. Do Šamorína pricestoval len krátko po mesačnom sústredení v Kalifornii.

„Sedem kilometrov je optimálna vzdialenosť. V príprave zvykneme behať aj viac aj menej. Bude to pre mňa dobrý nedeľňajší tréning,“ vravel s úsmevom trojnásobný olympijský medailista. „Beh sa nedá nahradiť ničím iným. Keď bývam zranený a nemôžem behať, trápi ma to. Chcel som využiť šancu zabehnúť si trať Majstrovstiev Európy.“

Vlček neprehováral svojich troch kolegov z úspešného štvorkajaku Denisa Myšáka, Tibora Linku a Juraja Tarra.

„Neradi behajú,“ smial sa 35-ročný kanoista. „Dohodli sme sa s kamarátom, že to pôjdeme vyskúšať. Teším sa na to. Som súťaživý typ. Keď sa spustia stopky, idem hneď naplno,“ dodal Vlček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šamorín #ME v krose #Erik Vlček