Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pacquiao senzačne prehral. Zbláznili sa, Horn vyzerá ako tekvica, zúril tréner

Filipínsky boxer Manny Pacquiao prišiel o titul v organizácii WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii, keď v nedeľu podľahol domácemu Austrálčanovi Jeffovi Hornovi na body.

02.07.2017 17:03
Jeff Horn, Manny Pacquiao Foto: ,
Jeff Horn v dueli proti Mannymu Pacquiaovi (chrbtom).
debata

V „súboji o Brisbane“ Horn prekvapil favorizovaného „Pac-mana“ a triumfoval jednomyseľným výrokom rozhodcov v pomere 117:111, 115:113 a 115:113. Niekdajší učiteľ Horn mal pritom v deviatom kole namále, od prehry ho pravdepodobne zachránil gong. „Bol som trochu mimo, ale ja som Sršeň a vrátil som sa. Bol to neuveriteľný duel,“ povedal 29-ročný nový držiteľ opasku WBO.

„Arbitri sa rozhodli tak, ako sa rozhodli a ja to musím rešpektovať. V zmluve je klauzula o možnosti odvety,“ uviedol jedenásťnásobný svetový šampión Pacquiao bezprostredne po súboji.

Iný názor na rezultát v ringu mal kondičný tréner filipínskeho pästiara Justin Fortune: „Asi sa zbláznili. Manny oficiálne prehral, ale Jeff Horn vyzerá ako tekvica. Výsledok mal byť jednoznačne opačný,“ vyhlásil Fortune. Rozhodca musel súboj dvakrát prerušiť (v šiestom a siedmom kole) pre ošetrovanie tržnej rany na Pacquiaovej hlave.

Hoci má populárny filipínsky politik už 38 rokov, jeho nedeľňajší sok si nemyslí, že by chcel v blízkej budúcnosti ukončiť aktívnu športovú kariéru. „Bol to tesný zápas a som si istý, že sa pokúsi opasok získať späť,“ uviedol „Sršeň“.

„Viem, že Jeffa by odveta potešila, no neviem, aký je Mannyho názor. Môže sa stať, že skoncuje s boxom a bude sa venovať iba politike, ale ja neviem, čo bude. Momentálne to nevie ani on sám a bolo by nefér sa ho na to teraz pýtať,“ povedal promotér Bob Arum.

Jeff Horn je v profiringu stále bez prehry a jeho bilancia je 17 víťazstiev a jedna remíza. Manny Pacquiao zvíťazil v 59 zo 68 súbojov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manny Pacquiao #Jeff Horn