Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mexické vlny dláždili triatlonistke Gajdošovej cestu za striebrom

Do pretekov išla skromne. Túžila však ukončiť čakanie na cenný kov z európskeho šampionátu.

29.05.2017 19:00
Romana Gajdošová Foto: ,
Slovenská triatlonistka Romana Gajdošová počas ME 2017 v akvatlone v Bratislave.
debata

„Vydám zo seba maximum, aby som sa nemusela za výkon na domácej pôde hanbiť,“ vravela Romana Gajdošová ešte pred sobotňajšími pretekmi kategórie elite žien na majstrovstvách Európy v akvatlone, ktoré hostila Bratislava.

Po ich konci neodišla rodáčka Košíc so sklonenou hlavou. Práve naopak – mala ju zdvihnutú vysoko, zdobil ju široký úsmev plný radosti a pod ňou sa ligotalo vytúžené striebro.

„Som veľmi šťastná, že prvú veľkú medailu z majstrovstiev Európy som získala v domácom prostredí. Mám radosť z víťazstva v kategórii do 23 rokov, ale som aj trochu sklamaná, že som nevyhrala aj medzi ženami. Neboli to také jednoduché preteky, ako som si pôvodne myslela. Bol to boj až do úplného záveru,“ vravela v cieli 22-ročná pretekárka Ekol Team Triahtlon Brno.

Študentka ekonómie, ktorá dlhodobo žije a trénuje v druhom najväčšom českom meste, dobehla 7 sekúnd za víťaznou Britkou Hannah Kitchenovou (32:11). Gajdošová tuší, kde stratu nabrala. „Myslím si, že som podcenila plaveckú časť. Nevyšiel mi štart, dostala som sa medzi slabšie plavkyne, ktoré ma zavreli. Nedalo sa s tým už nič spraviť. Mala som šťastie, že som beh začínala na štvrtej priečke,“ priblížila priebeh pretekov.

Vďaka mohutnej podpore divákov nakoniec slovenská triatlonová jednotka medzi ženami získala striebornú medailu.

„Začala som sťahovať náskok Maďariek aj vďaka skvelej atmosfére. Celý čas ma popri trati povzbudzovali diváci. Bežalo sa mi vynikajúco, posledných 100–200 metrov do cieľa sa mi zdalo, akoby ľudia robili mexické vlny. Bolo to super,“ tešila sa Gajdošová.

Z ďalších slovenských reprezentantov potešili najmä juniori. Kristína Jesenská v tesnom finiši uhájila zlatú medailu, Matúš Verbovský obsadil solídnu šiestu priečku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Romana Gajdošová #Matúš Verbovský #Kristína Jesenská