Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jagnešák chce očistiť svoje meno. Vzdal sa funkcie atašé

Milan Jagnešák nepovedie výpravu slovenských športovcov na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu.

11.05.2017 09:30 , aktualizované: 12:26
Milan Jagnešák Foto: ,
Milan Jagnešák.
debata

Ako informoval vo štvrtkovom vydaní denník Šport, štvornásobný účastník zimných podujatí pod piatimi kruhmi sa vzdal funkcie olympijského atašé, do ktorej ho vymenovalo nové vedenie Slovenského olympijského výboru (SOV) na čele s jeho prezidentom Antonom Siekelom.

Predstavitelia SOV po zadržaní Jagnešáka koncom januára Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) počas razií zameraných na členov podsvetia zo skupiny takáčovcov, po ktorom niekoľko dní pobudol vo vyšetrovacej väzbe, ho ponechali naďalej na tomto poste, čo vysvetľovali neukončeným vyšetrovaním a prezumpciou neviny. Zároveň však nevylúčili zmenu v nominácii. Tá napokon prišla, ale z iniciatívy samotného Jagnešáka.

„Stretol som sa s Antonom Siekelom a oznámil som mu, že sa vzdávam tejto funkcie. Moja priorita je vyriešenie súkromných problémov spôsobených mojím zadržaním. Chcem očistiť svoje meno, ktoré bolo poškodené. Nemienim byť dôvodom verejných diskusií a polemík, ktoré by mojou účasťou vo výprave ako atašé nepochybne vznikli. Túto pozíciu musí zastávať človek, ktorý má na ňu čas a musí byť v nej už dnes aktívny. V mojom srdci navždy zostane olympizmus,“ vyhlásil pre Šport Jagnešák.

Šéf Slovenského zväzu bobistov (SZH) sa však možno v Pjongčangu predsa len objaví. "Ak však do Pjongčangu pôjdem, tak iba ako športovec, ktorú si svoju účasť vybojuje na základe výsledkov a výkonov, dodal pre Šport 47-ročný priekopník bobového športu na Slovensku, ktorý po ZOH 2014 v ruskom Soči ukončil aktívnu kariéru.

Meno nástupcu Jagnešáka vo funkcii, ktorá sa podľa informácií z SOV už najnovšie nazýva olympijský ambasádor, zatiaľ nie je známe. „Na minulotýždňovom zasadnutí výkonného výboru SOV odznelo, že Milan Jagnešák sa vzdal funkcie. O jeho nástupcovi sa diskutuje, je niekoľko vytypovaných potenciálnych kandidátov, s ktorými však je ešte potrebné hovoriť, preto sa táto záležitosť posúva na júnové zasadnutie,“ poznamenal manažér mediálnej komunikácie SOV Ľubomír Souček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Jagnešák #Pjongčang 2018