Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuščenko pôjde do Pjongčangu ako divák či tréner. Prioritou je akadémia

Dvojnásobný olympijský víťaz v krasokorčuľovaní Jevgenij Pľuščenko oficiálne ukončil kariéru. Tridsaťštyriročný ruský šampión naposledy súťažil v roku 2014 na olympiáde v Soči, potom sa podrobil ďalším operáciám chrbta, s ktorými mal dlhodobé problémy, s lúčením ale stále váhal. Teraz v televíznom rozhovore odchod z profesionálneho športu definitívne potvrdil.

31.03.2017 15:20
Jevgenij Pľuščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko.
debata

V Soči Pľuščenko pomohol domácej reprezentácii k víťazstvu v súťaži tímov, na individuálne preteky však pre zranenie chrbta nenastúpil. V zbierke má aj tri tituly majstra sveta a sedem zlatých medailí z európskych šampionátov.

Už pred štyrmi rokmi museli lekári Pľuščenkovo voperovať umelé medzistavcové platničky, po štarte v Soči musel ísť na nový zákrok. Vlani začiatkom marca podstúpil ďalšiu operáciu chrbtice, stále však túžil po štarte na olympijských hrách v Pjongčangu. Teraz priznal, že rozhodnutie o konci kariéry padlo vlastne už pred rokom.

V budúcnosti sa Pľuščenko mieni naplno sústrediť na vybudovanie krasokorčuliarskej akadémie. V Kórei bude budúci rok už len ako divák, v najlepšom prípade vraj ako tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Pľuščenko