Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomáš Tóth a Andrea Malinová sa stali majstrami Slovenska v squashi

Medzi 8. a 12. marcom bolo bratislavské squashové centrum Imet dejiskom národných majstrovstiev v kategóriách mužov, žien a juniorov.

13.03.2017 11:36
squash Foto:
Squashový majstrom republiky pre rok 2017 sa stal Tomáš Tóth.
debata

V hlavnej kategórii mužov nebola núdza o zaujímavé zápasy a výsledky už od prvého kola, keď jeden zo širšieho okruhu favoritov Šimon Maťas (Imet Bratislava) takmer podľahol Romanovi Cellerovi (Master squash crew), avšak napokon zvíťazil 3:2 a táto výhra mu psychicky pomohla, keďže napokon obsadil celkové piate miesto.

Do semifinále sa dostala tohtoročná klasická štvorica. Nasadená jednotka Tomáš Tóth (Imet Bratislava) narazil na majstra Slovenska z posledných dvoch rokov Miroslava Cellera (Master squash crew), ktorého zdolal 3:1. V druhom stretnutí sa stretli oddieloví kolegovia, päťnásobný republikový majster Marek Maník a Matej Hrnčirík (obaja domáci Imet Bratislava), a hoci sa čakala jednoznačná záležitosť, napokon z toho bol najdlhší a najdramatickejší zápas turnaja, v ktorom ale v konečnom zúčtovaní rozhodli skúsenosti Mareka Maníka (3:2 po 109 minútach hry).

Bronzové miesto si vybojoval Celler, ktorý mal značne zjednodušenú úlohu, pretože Hrnčirík bol po semifinálovom maratóne fyzicky mimoriadne vyčerpaný. Vo finále ukázal Maník neuveriteľnú bojovnosť a fantastickú fyzickú pripravenosť, avšak na v tejto sezóne veľmi dobre hrajúceho Tótha to nestačilo. Tomáš Tóth otočil z 1:2 na 3:2, čím si po siedmich rokoch zabezpečil svoj druhý národný titul.

Suverénna Malinová

Ženská kategória mala len 10 hráčok. Žiadne prekvapenie sa nekonalo, keď vo finále sa stretli obhajkyňa titulu Andrea Malinová (1.SSK Bratislava) a Lucia Eckerová (Fajn Bratislava), ktorá sa napriek pretrvávajúcim zdravotným problémom prebojovala až do finále. V ňom však na favorizovanú súperku nestačila, a preto Malinová zopakovala minuloročný triumf. Tretie miesto získala Hana Ivančíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #squash #Tomáš Tóth #majstrovstvá Slovenska #Andrea Malinová