Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfa slovenských bobistov prepustili z väzby

Spomedzi šiestich obvinených, ktorých minulý týždeň v rámci kauzy takáčovci zobral Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici do väzby, prepustil vo štvrtok Najvyšší súd SR troch na slobodu.

09.02.2017 17:40
Milan Jagnešák Foto: ,
Milan Jagnešák.
debata

Ako informoval hovorca NS SR Boris Urbančík, súd na neverejnom zasadnutí rozhodol o prepustení Ivana C., Imricha B., predsedu Slovenského zväzu bobistov a športového funkcionára Milana Jagnešáka.

Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a iné. Podľa prokuratúry trestnú činnosť páchali od roku 2009 do súčasnosti. Zadržali ich pri policajnej akcii Aladin v nedeľu 29. januára.

Štyridsaťsedemročný Jagnešák, účastník ZOH v Salt Lake City 2002, Turíne 2006, Vancouveri 2010 a Soči 2014, sa vlani v novembri neúspešne uchádzal o post prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV), v ktorom je členom komisie športovcov. V januári ho v rámci SOV menovali za olympijského atašé pre ZOH 2018 v Pjongčangu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Jagnešák