Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Delej: Sklamali ma ľudia, ktorí mi sľúbili podporu a hlas dali Siekelovi

Zo sobotňajšieho rokovacieho maratónu 51. valného zhromaždenia SOV - trval viac než dve Tóthove chodecké päťdesiatky v miernom tempe - najviac času odkrojili voľby.

27.11.2016 15:10
Branislav Delej Foto: ,
Branislav Delej.
debata

Hladko prešlo hodnotenie slovenskej účasti na Hrách XXXI. olympiády v Riu. Vedúci výpravy Peter Korčok ju označil za úspešnú. V diskusii vystúpil len rezortný minister Peter Plavčan. Uviedol, že šport a zdravý spôsob života je jednou z priorít súčasnej vlády.

Najsledovanejším bodom programu sa stali voľby prezidenta Slovenského olympijského výboru. Štyria kandidáti, Marian Majzlík, Branislav Delej, Milan Jagnešák, Anton Siekel – takéto poradie si vyžrebovali – mali na prezentáciu svojej vízie po päť minút. Jagnešák namiesto príhovoru zvolil šot.

Rozhodlo sa už v prvom kole. Anton Siekel získal 88 hlasov, Branislav Delej 9, Marian Majzlík 6, Milan Jagnešák 5. Očakávaný súboj Delej – Siekel vyznel nečakane hladko v Siekelov prospech.

Delej netajil sklamanie. „Som naozaj prekvapený, koľko hlasov dostal pán Siekel. Svedčí to o tom, že delegáti nechceli zmenu, neprijali moju alternatívu. Bude sa pokračovať v tom, čo tu bolo doteraz. Plne to akceptujem, blahoželám víťazovi. Som však sklamaný z toho, že ľudia, ktorí vám do očí sľúbia, že vás podporia, dajú hlas súperovi. Čakal som, že dostanem okolo päťdesiat hlasov, približne toľko aj pán Siekel. Prekvapilo ma, že kandidát, ktorý pred voľbami nepredstavil nijaký program, neurobil ani jednu tlačovú besedu, presvedčil delegátov. Svedčí to o tom, že mal okolo seba dobrý štáb ľudí,“ podotkol.

Vie si dlhoročný lekár slovenského olympijského tímu predstaviť spoluprácu s novým prezidentom?

„Môj život je olympizmus, som športový lekár, so športovcami budem pracovať aj naďalej. Pokiaľ si nový prezident vyberie iného lekára, prijmem to normálne. Ak dostanem ponuku na spoluprácu, budem pokračovať. Voľby neovplyvnia môj profesionálny alebo osobný život, nestali sa otázkou života alebo smrti. Poukázal som na niektoré choroby Slovenského olympijského výboru, chcel som ich liečiť. To bola moha misia, tú som splnil.“

Dosluhujúci prezident František Chmelár podotkol, že podporil Antona Siekela, ktorého si pred časom vybral za svojho nástupcu. „Je to veľmi schopný manažér, vie pracovať s ľuďmi a má všetky predpoklady byť lepší ako som bol ja,“ zdôraznil.

Do novej funkcie ombudsmana SOV zvolili delegáti bývalého podpredsedu vlády SR a pedagóga na Právnickej fakulte UK Ľubomíra Fogaša.

debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Delej