Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Prahe sa začínajú majstrovstvá Európy v squashi

V stredu 7. septembra štartuje v Prahe európsky šampionát v squashi jednotlivcov. Slovensko bude mať medzi ženami aj mužmi troch zástupcov: Andreu Malinovú, Luciu Eckerovú, Veroniku Kučerovú, Tomáša Tótha, Miroslava Cellera a Mateja Hrnčiříka.

06.09.2016 16:00
šport, pohyb, squash Foto:
Ilustračné foto.
debata

Od 7. do 10. septembra sa Praha stane centrom európskeho squashového diania. Po jedenástich rokoch je opäť usporiadateľom európskeho šampionátu jednotlivcov v tomto dynamickom športe.

V mužskej kategórii sa predstaví 32 squashistov, pričom jednoznačným favoritom je úradujúci majster sveta a deväťnásobný majster Európy Gregory Gaultier. Konkurentmi tohto 33-ročného Francúza dlhodobo žijúceho práve v Prahe, by mali byť jeho krajan Matthieu Castagnet (aktuálne deviaty vo svetovom rebríčku) a Španiel Borja Golan, ktorý je momentálne trinásty, ale v kariére bol aj medzi prvými piatimi hráčmi sveta.

Slovenskí reprezentanti Tomáš Tóth (IMET Bratislava), Miroslav Celler (HNTN Bratislava) a Matej Hrnčiřík (IMET Bratislava) nepatria k favoritom a veľkým úspechom by bol aj postup do 2. kola. Aktuálna slovenská ratingová jednotka už v 1. kole narazí na jedného zo širšieho okruhu favoritov Lucasa Serma, ktorý sa už dlhodobo pohybuje medzi najlepšou svetovou päťdesiatkou.

Aj ženský pavúk má jednoznačnú favoritku z krajiny galského kohúta. Camille Sermová, ktorá je staršou sestrou Lucasa, triumfovala na posledných štyroch šampionátoch starého kontinentu. Šiestej hráčke sveta by mali najväčšie problémy v ceste za piatym európskym titulom v rade robiť Coline Aumardová, ktorá obhajuje minuloročný bronz a Belgičanka Nele Gilisová, ktorá je juniorskou majsterkou Európy spred dvoch rokov a čoraz viac sa hlási o slovo aj v seniorskej kategórii.

Tri reprezentantky Slovenska Andrea Malinová (1.SSK Bratislava), Lucia Eckerová (Fajn Club Bratislava) a Veronika Kučerová sú v podobnej situácii ako ich mužskí kolegovia a môžu iba prekvapiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #squash #ME v squashi