Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký úspech Sloveniek! Tretíkrát bronzové vo Svetovej sérii

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová získali tretíkrát bronzové medaily z podujatia prestížnej Svetovej série. V sobotu dosiahli tento úspech na Grand Slame v poľskom Olsztyne v rámci ročníka 2015/2016.

18.06.2016 12:30 , aktualizované: 16:50
Dominika Nestarcová, Natália Dubovcová Foto: ,
Slovenské reprezentantky Dominika Nestarcová a Natália Dubovcová.
debata

Slovenky nasadené ako dvadsiate tretie v sobotu najskôr v semifinále nestačili na druhú nasadenú brazílsku dvojicu Larissa Francová-Maestriniová, Talita Da Rocha Antunesová a podľahli jej 0:2 (-16, –19). Až líderky sezónneho rebríčka Francová-Maestriniová a Antunesová zastavili v Olsztyne spanilú jazdu Sloveniek, ktoré v piatok v rámci play-off postupne eliminovali turnajové jednotky, štvorky aj šestky. V popoludňajšom súboji o 3. miesto však Dubovcová a Nestarcová zdolali iné Brazílčanky – boli nad sily deviateho nasadeného páru Eduarda Santosová-Lisboová, Elize Secomandiová-Maiová. Slovenky zvíťazili 2:0 (20, 14).

Najúspešnejšie slovenské beachvolejbalistky ostatných rokov predtým naposledy prenikli medzi najlepšie štyri družstvá na podujatí Svetovej série v júli 2014 na Grand Slame v americkom Long Beach, aj vtedy získali 3. miesto. Na svojom konte majú v rámci zbierky cenných kovov zo Svetovej série ešte bronz z grandslamového nórskeho Stavangeru 2014.

„Rozhodol servis a výborný blok Natálie,“ povedala v televíznom rozhovore krátko po zápase Nestarcová a dodala: „Po takmer dvoch rokoch sme získali bronz, čo nás veľmi teší. Na úspech sme dlho čakali, ale konečne sa to podarilo.“ Doplnila ju mladšia Dubovcová: „Víťazstvo nad brazílskym tímom je vždy veľmi cenné. Je dôležité, že sme sa perfektne naladili na Kontinentálny pohár a verím, že nám forma vydrží.“ Slovenkám patrí za vystúpenia v Olsztyne 640 bodov do príslušného rebríčka a spoločná prémia 32-tisíc USD.

Slovenkám už nejde o body do rebríčka pre účasť na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro, ktorý sa v pondelok 13. júna uzavrel a ony nefigurujú nad čiarou. Poslednou nádejou pre Dubovcovú s Nestarcovou v súvislosti s OH 2016 bude Kontinentálny pohár. Finále európskej edície KP za účasti 16 krajín sa uskutoční 22. – 25. júna v Stavangeri. Víťazky KP sa kvalifikujú do Ria, ďalšie dve družstvá dostanú ešte šancu zabojovať o štart na OH 2016 v júlovom interkontinentálnom finále v Soči.

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová #plážový volejbal