Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan na horskom bicykli do cieľa nedošiel. Spadol, zničil bicykel a odstúpil

Súťažný návrat Petra Sagana do sedla horského bicykla sa skončil predčasným odstúpením. Podľa onlajn verzie pretekov Grazer Bike-Opening Strattegg Race v rakúskom Grazi Sagan zosadol z bicykla v piatom kole pretekov cross country mužskej elite, ktoré sa jazdili na osem kôl na 4-kilometrovom okruhu.

24.04.2016 16:14 , aktualizované: 19:42
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan.
debata (15)

Sagana postihol pád a podľa rakúskeho zdroja kleinezeitung.at nemohol ďalej pokračovať na zničenom bicykli. Mal poranenú tvár, ale do cieľa prišiel po vlastných za potlesku fanúšikov. V hre bol aj ďalší Slovák Michal Alexaj, ktorý bol dostihnutý po 1. kole. Víťazom sa stal Belgičan Bart de Vocht z reprezentačného tímu tejto krajiny.

Pre úradujúceho majstra sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom Sagana boli preteky horských bicyklov krátkodobým návratom k športovému odvetviu, v ktorom kedysi začínal svoju veľkú kariéru. Pred 8 rokmi sa v horskej cyklistike stal juniorským majstrom sveta.

Okrem pretekov v Grazi by mal jeden z lídrom tímu Tinkoff absolvovať 30. apríla ešte podujatie v českých Tepliciach a potom by mal odletieť do USA na preteky Okolo Kalifornie. Tie sú pre Sagana tradičnou súčasťou prípravy na Tour de France. Vlani na nich celkovo triumfoval.

Výsledky:

Grazer Bike Opening 2016 – muži /elite/: 1. Bart De Vocht 1:42:07 h, 2. Jens Schuermans (obaja Belg.) reprezentácia Belgicka 1:42:26, 3. Martin Loo (Est.) Hawaii Express 1:42:37, 4. Alexander Gehbauer (Rak.) RC Fitstore24 ARBÖ ASKÖ Klagen 1:43:09, 5. Jeff Luyten 1:44:40, 6. Didier Bats (obaja Belg.) reprezentácia Belgicka 1:44:49,… 27. Michal Alexaj (SR) Outsiterz 18:37 (1 kolo),… P. Sagan (SR) Tinkoff – nedokončil

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan