Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talenty, ukážte sa! Nadácia SOV vám pomôže

Mladí športovci dostanú vďaka Slovenskému olympijskému výboru šancu zabojovať o finančnú dotáciu.

12.04.2016 16:18
Ľubomír Višňovský, Danka Barteková, Richard... Foto: ,
Ambasádori projektu Ukáž sa! (zľava): Ľubomír Višňovský, Danka Barteková, Richard Nagy a Juraj Bača.
debata

Na pondelňajšej tlačovej konferencii v Bratislave informovali jeho predstavitelia o ďalšom z projektov na podporu talentov. Šéf SOV František Chmelár a predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel oficiálne odštartovali grantový program Ukáž sa!

„Na Slovensku máme veľa talentovaných mladých športovcov, ktorí sú na začiatku svojej kariéry. Cieľom našej nadácie je ich vyhľadávať a podporiť tak, aby napredovali a stali sa z nich slovenskí olympijskí reprezentanti. Preto vyzývame talentovanú mládež, aby poslala prihlášky, v krátkom videu predstavila svoj športový príbeh a uchádzala sa o finančný príspevok,“ povedal Siekel. Na tento účel prerozdelí nadácia dovedna 30-tisíc eur.

Od 11. apríla do 10. júna môžu športové nádeje vo veku od 12 do 18 rokov vyplniť prihlasovacie formuláre na webovej stránke SOV. V žiadosti je potrebné uviesť dosiahnuté športové výsledky a zdôvodniť účel čerpania dotácie. Podporu môže získať jednotlivec v individuálnom alebo kolektívnom športe.

Finančnú pomoc dostane dvanásť talentov. Vyberie ich odborná komisia zo zástupcov Nadácie SOV a piatich ambasádorov projektu – strelkyne Danky Bartekovej, slalomárky Petry Vlhovej, plavca Richarda Nagya, bývalého rýchlostného kanoistu Juraja Baču a bývalého hokejistu Ľubomíra Višňovského.

„Prechod z juniorskej kategórie do seniorskej je náročný. Verím, že týmto projektom pomôžeme mladým talentom v rozvoji nielen finančne, ale aj radami, postrehmi a prítomnosťou,“ zdôraznil Višňovský.

O konečnom poradí a celkovej dotácii pre tucet vybratých športovcov rozhodne hlasovanie verejnosti na stránke nadácie. To bude prebiehať počas olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro od 5. do 21. augusta.

„Čím lepší a úspešnejší bude úvodný ročník, tým ľahšie sa nám bude pracovať v budúcnosti. Pevne verím, že sa z tohto projektu stane tradícia. Vždy treba niekde začať, pre nás je to prvý krok,“ zaželal si Siekel.

Nadácia SOV odovzdala minulý rok talentovaným športovcom 20-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Richard Nagy #Danka Barteková #Anton Siekel #Juraj Bača #Ukáž sa!