Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajičová prekonala chrípku a po krátkom programe je pätnásta

Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová má za sebou vydarený krátky program s postupovou pointou na majstrovstvách sveta v americkom Bostone. Pred voľným programom jej patrí 15. miesto s bodovým ohodnotením 56,56.

31.03.2016 23:40
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová.
debata (1)

Líderkou súťaže sólistiek pred rozhodujúcou druhou časťou súťaže je Američanka Gracie Goldová, ktorá si súčtom 76,43 o viac než 3 body vylepšila osobné maximum. Druhá priečka patrí Ruske Anne Pogorilej so súčtom 73,98 bodu. Tretia je priebežne ďalšia Ruska Jevgenia Medvedevová (73,76) a štvrtá Američanka Ashley Wagnerová (73,16). V sobotňajších voľných jazdách (začiatok o 1.00 h SELČ už v nedeľu ráno) sa predstaví 24 najlepších krasokorčuliarok z krátkeho programu.

Dvadsaťročná newyorská rodáčka Rajičová sa po svojom predstavení priebežne zaradila na 3. miesto. Neskôr, ako pokračovala súťaž, Rajičová klesla na deviatu a potom aj pätnástu priečku. Zverenkyňa Igora Krokavca a Toma Rajiča sa na ľade TD Garden prezentovala na skladbu Nina Rotu z filmu Rómeo a Júlia. Začala kombináciou dvoch trojitých rittbergerov, pokračovala zaváhaním pri dopade v trojitom lutzi, nasledovala pirueta a po nej kroková pasáž, potom prišiel dvojitý axel, zaklonená pirueta a v závere kombinovaná pirueta.

Rajičová zaostala za svojim osobným rekordom z januárových ME v Bratislave o 0,68 bodu. Mladá Slovenka pred rokom na MS v Šanghaji skončila na 15. mieste a v Bostone sa chce v tomto smere zlepšiť. Po krátkom programe bola vlani štrnásta.

„S krátkym programom som veľmi spokojná. Naskákala som všetko, čo som mala. Mám veľkú radosť, lebo som mala minulý týždeň chrípku. Takže som rada, že som vládala stáť na nohách. Body sú dôležité, dostala som ich podobne ako v Bratislave,“ povedala priamo z Bostonu po svojej jazde Nicole Rajičová pre SPR Media.

„Vo voľnej jazde chcem zajazdiť tak, ako sa najlepšie dá. Teraz ma čaká deň tréningu a v sobotu už budú preteky. Publikum v Bostone určite nie je také skvelé ako v Bratislave. Mala som pocit, že takmer vôbec netlieskali… Súperky na svetovom šampionáte sú veľmi silné, určite silnejšie než na ME. Pozdravujem fanúšikov na Slovensku a ďakujem za podporu,“ dodala slovenská reprezentantka.

MS v krasokorčuľovaní – štvrtok – výsledky:

Krátky program – ženy: 1. Gracie Goldová (USA) 76,43 bodu, 2. Anna Pogorilá 73,98, 3. Jevgenia Medvedevová (obe Rus.) 73,76, 4. Ashley Wagnerová (USA) 73,16, 5. Jelena Radionovová (Rus.) 71,70, 6. Satoko Mijaharová (Jap.) 70,72, 7. Gabrielle Dalemanová (Kan.) 67,38, 8. Mao Asadová (Jap.) 65,87,…15. Nicole Rajičová (SR) 56,56 – všetky postúpili do voľného programu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Rajičová