Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Recidivistka Jefimovová bola jej vzor. O súperku menej, vraví Slovenka

Plavec Richard Nagy tvrdí, že Rusom a Brazílčanom v tomto odvetví neverí pomaly ani "nos medzi očami".

17.03.2016 13:54
Julia Jefimovová Foto: ,
Julia Jefimovová.
debata

Čerstvý prípad skvelej prsiarky Julie Jefimovovej, ktorej ako dopingovej recidivistke hrozí od Medzinárodnej plaveckej federácie doživotný dištanc, sa priamo dotkol aj najlepšej Slovenky v tejto disciplíne.

„Julia bola vždy môj prsiarsky vzor napriek tomu, že už raz neprešla antidopingovou kontrolou,“ vraví Andrea Podmaníková o 23-ročnej Ruske, ktorej ešte v máji 2014 naparili 16-mesačný dištanc za anabolický steroid dehydroepiandros­terón. Teraz mala rovnako pri mimosúťažnej kontrole pozitívny test na meldónium. „Už ju vnímam ináč. Čítala som, že jej našli to isté ako u tenistky Šarapovovej a tá vraj nevedela, že sa látka dostala medzi nepovolené. Netuším, či o tom nevedela aj Julia, ale vyzerá to, že v Rusku ju nejako obľubujú. Je možné, že ešte nájdu aj ďalších športovcov, čo ju užívali a asi nebude prekvapenie, keď budú z rovnakej krajiny,“ tuší 18-ročná Topoľčianka.

S Jefimovovou sa Podmaníková stretla na európskom šampionáte v krátkom bazéne v dánskom Herningu 2013 aj na pretekoch Svetového pohára. „Že jej hrozí doživotný dištanc? Keď nevie súťažiť, férovo, tak nech skončí. Aspoň bude o jednu kvalitnú prsiarku menej, čo mi vlastne vyhovuje,“ reagovala na túto tému Podmaníková, ktorá nedávno tiež absolvovala antidopingovú kontrolu.

„Počas kariéry som ich mala dve, zatiaľ pre nich nie som zaujímavá. Ale nemám obavy, keďže moje doplnky výživy sa asi nedajú porovnávať s tým, čo berú v Rusku,“ uzavrela „horúcu tému“ Andrea Podmaníková.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Andrea Podmaníková #Julia Jefimovová