Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nestarcová: Majonézový šalát nejem na kilá

Najúspešnejší slovenský ženský pár v plážovom volejbale Dominika Nestarcová a Natália Dubovcová v závere tohto roka prežíva veľmi zložité obdobie.

25.12.2015 10:12
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Foto:
Natália Dubovcová (vpravo) a Dominika Nestarcová.
debata

Hoci na ME v Klagenfurte sa senzačne dostali až do semifinále, koniec sezóny 2015 im vyoral na čele nejednu vrásku. „Obidve máme zranené ramená. Ja mám navyše ešte aj problémy so zápästím,“ vysvetlila Dominika Nestarcová dôvody tohoročného trápenia.

„Teraz pred koncom roka sa chceme dať dokopy, aby sme sa mohli začať tréning aj s loptami. Zatiaľ totiž trénujeme bez nich. Momentálne robíme kondičnú prípravu v posilňovni. Čo sa týka volejbalu, to je už zložitejšie,“ tvrdila Nestarcová, ktorú hnevá najmä fakt, že týždeň pred Vianocami si nevie predstaviť, že by niektorá z nich dvoch dokázala prudko zasmečovať loptu.

„To zatiaľ neprichádza do úvahy. Zatiaľ trénujeme bez nich,“ upozornila 31-ročná Bratislavčanka na aktuálne zdravotné problémy oboch slovenských top beachvolejbalistiek

„Veľmi ma mrzí, že práve počas najdôležitejšej sezóny v živote som sa zranila. Boľavé rameno ma vyradilo z hry vtedy, keď sme mali potvrdiť našu príslušnosť k širšej európskej elite. To je fakt veľká smola. Pred prvým turnajom v Prahe sme hovorili, že ak budeme zdravotne v poriadku, olympiáda v Brazílii by nám nemala uniknúť. A týždeň po tomto vyhlásení sme sa obe zranili. Asi sme to všetko zakríkli,“ zdôraznila Dominika Nestarcová, ktorá sa však ani počas núteného „zdravotného“ oddychu nebojí o svoju štíhlu postavu.

Už dávnejšie si totiž zvolila zdravú a racionálnu stravu, aby sa vo forme udržala čo najdlhšie. Na toto svoje rozhodnutie bude pamätať aj počas tohoročných Vianoc, keď si bude sadať za sviatočne prestretý a bohato zaplnený stôl.

„Práve preto, že sa celý rok snažím stravovať celkom normálne a racionálne, tak keď niekto príde občas s dobrou klobásou, alebo teraz na Vianoce to bude napríklad vyprážaný rezeň, tak ho neodmietnem. Keď budeme mať doma majonézový šalát, tak si z neho tiež bez problémov zoberiem. Samozrejme, nedám si na tanier kilo šalátu, ale urobím to rozumne a s mierou. Ponúknem sa s ním vždy, ale poznám svoje hranice. Ja predsa vo všeobecnosti ani počas roka nezvyknem s jedlom nejako extra preháňať. Nevykrmujem sa. Myslím si, že sa stravujem zdravo a racionálne. A budem rada, keď pri tomto spôsobe stravovania aj naďalej zostanem,“ vysvetlila Dominika Nestarcová svoj postoj ku klasickému vianočnému jedlu a k typickým sviatkom hojnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Nestarcová