Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury útočil slovami. Kličko chystá odvetu v ringu

Atmosféra hustne a očakávania sú obrovské. Výnimočný boxerský zápas medzi Vladimirom Kličkom a britským vyzývateľom Tysonom Furym sa uskutoční v sobotu vo futbalovom stánku v Düsseldorfe. Pôvodne sa súboj titanov v superťažkej hmotnostnej kategórii mal konať 24. októbra.

28.11.2015 10:00
Vladimir Kličko, Tyson Fury, box Foto: ,
Vladimir Kličko a Tyson Fury na predzápasovom vážení.
debata

Na jednom z tréningov si však ukrajinský borec pretrhol väz na ľavom lýtku a duel musel nútene odložiť. „Za tých 25 rokov som mal množstvo zranení. S niektorými sa dá boxovať, s inými nič nezmôžete. Musíte si spočítať, či to stojí za to nastúpiť proti súperovi s hendikepom,“ uviedol Kličko pre agentúru AP.

Britský boxer, ktorý prišiel na prvú oficiálnu tlačovú konferenciu v kostýme komiksového hrdinu Batmana, považoval odloženie zápasu za psychologickú hru. „Chceli ma rozhodiť. Mysleli si, že sa opijem a rozbesním ako zvyčajne, no prerátali sa. Pokračujem podľa plánu, s behaním i sparingom,“ vyhlásil podľa Sky Sports 27-ročný Fury.

Sebavedomý vyzývateľ dosiaľ v profesionálnom ringu nenašiel premožiteľa. Na konte má dva tucty víťazstiev. Na otvorenom tréningu potvrdil svoj typický britský humor. Súperovi zaspieval serenádu, v ktorej prezradil, že on bude novým kráľom ringu a držiteľom všetkých titulov. Vo svojich predzápasových vyhláseniach ďalej predpovedal neodvratnú civilizačnú apokalypsu a najnovšie prišiel s revolučným riešením problému dopingu.

„Staré pravidlá už nefungujú, takže som úplne otvorený myšlienke totálneho zlegalizovania dopingu. Keby sme povolili užívanie aktuálne zakázaných látok, šport by sa stal férovejší. Nie je fér, keď sa muž, ktorý neberie tieto látky, stretne s mužom, čo ich užíva. Nikto ma nepresvedčí, že 99 zo 100 boxerov nedopuje, keď majú telá ako grécki bohovia,“ povedal rodák z Manchestru pre server ESPN.

Všetkých fanúšikov prekvapil na poslednej tlačovej konferencii, tentoraz v dobrom. Boxer, ktorý meria 206 cm a váži 120 kilogramov, prišiel v slušivom obleku a kravate. So svojím tradičným úsmevom poznamenal. „Znie to možno bláznivo, ale pôjde o najjednoduchší zápas mojej kariéry. Kličko má veľa slabín a ja ich rýchlo odhalím.“

Ukrajinský šampión, ktorý bude obhajovať opasky organizácií IBF, WBO, IBO a WBA (Super) a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii ostáva pred duelom tradične pokojný. „Keď je človek priveľmi sebavedomý, stráca na agresivite a tiež na koncentrácii. Viem, čo ma čaká. Aj keď príde s niečím novým, vďaka skúsenostiam sa dokážem ľahko prispôsobiť,“ uzavrel doktor Oceľové kladivo.

Ostrosledovaný duel vysiela dnes o 21.00 televízna stanica Dajto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #box #Tyson Fury