Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z dvanástich slovenských lodí postúpilo deväť

Trio mladých slovenských kajakárov pokračuje. Na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v britskom Lee Valley sa skončili kvalifikačné boje.

18.09.2015 17:18
Jakub Grigar Foto: ,
Jakub Grigar v akcii.
debata

V najpočetnejšej kategórii kajakárov si postup zabezpečila kompletná slovenská trojica. Ako prvý sa radoval 18-ročný Jakub Grigar, ktorý skončil na 21. priečke, ale so svojou jazdou nebol vôbec spokojný.

„Jazda mi vôbec nesadla, nevedel som sa rozbehnúť a už v druhej bránke sa mi šmyklo pádlo. Začal som stresovať, robil chyby a naberal príliš veľa vody, čo ma spomaľovalo a unavovalo. Je tu náročná voda a ku koncu je človek tuhý a ťažšie zaberá,“ uviedol Grigar pre server canoeslalom.sk.

V prvej kvalifikácii obsadil 31. miesto Martin Halčin a medzi postupujúcu tridsiatku mu pomohol pätnásty Thomas Bersinger, ktorý ešte nemá vybavený argentínsky pas, a tak ho neklasifikovali.

„Bola to najhoršia jazda v tomto roku. Trápil som sa a nedal poriadny záber. O postupe som sa dozvedel až od priateľky. Opadol zo mňa stres a verím, že sa do nedele nakopnem k niečomu lepšiemu. Ide sa bojovať o olympijskú miestenku,“ povedal Halčin.

Úspešný reparát v druhej kvalifikačnej jazde zložil Andrej Málek. „V prvej jazde som urobil chyby na ľahkých úsekoch a veril som, že v opravnej jazde ich zvládnem. Boli to nervy. Druhé jazdy sú vždy ťažké. Snažil som sa najmä neťuknúť, zbytočne si neskracovať trať a vyšlo to,“ prezradil 20-ročný Zvolenčan.

V sobotu sa na šampionáte bude bojovať o cenné kovy v deblkanoe (bratia Hochschornerovci a bratranci Škantárovci) i ženskom kajaku (Dukátová) a v nedeľu podujatie vyvrcholí súbojmi kajakárov (Grigar, Málek, Halčin) a kanoistov (Martikán, Beňuš, Slafkovský).

Fakty z Londýna
K1 muži – I. kvalifikácia (30 najlepších do semifinále): 1. Dawson (N. Zél.) 81,28 (0),… 21. Grigar (SR) 84,70 (0), 31. Halčin (SR) 85,68 (0), 63. Málek (SR) 91,14 (4), II. kvalifikácia (10 najlepších do semifinále): 1. Okreglak (Poľ.) 82,79 (0),… 3. Málek (SR) 83,96 (0).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Grigar #Martin Halčin