Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škantárovci sa hľadajú. Tlak si nepripúšťajú

Finále Svetového pohára zatieni olympijská kvalifikácia. Od piatka do nedele vyvrcholí vo francúzskom Pau päťdielny seriál SP vo vodnom slalome.

14.08.2015 07:00
Škantárovci Foto: ,
Ladislav Škantár (vpredu) s bratrancom Petrom.
debata

Víťazstvo v celkovom poradí má na dosah kajakárka Jana Dukátová a kanoista Matej Beňuš. Dukátová je líderkou hodnotenia seriálu v K1 žien s desaťbodovým náskokom pred Nemkou Jasmin Schornbergovou a Španielkou Maialen Chourrautovou. Beňuš je v C1 mužov druhý, iba bod za Čechom Stanislavom Ježkom.

„Do Pau sa teším, mám to tam rád, voda je tam vynikajúca. Verím, že sa mi to podarí pretaviť do dobrého výsledku. Celkové víťazstvo v seriáli je druhoradá méta. Celú prípravu smerujem na olympijskú kvalifikáciu. O celkové víťazstvo sa samozrejme pokúsim, ale nebude to prvoradý cieľ,“ uviedol Beňuš pre Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode.

V rodisku jedného z najúspešnejších francúzskych slalomárov – trojnásobného olympijského víťaza Tonyho Estangueta budú Slováci pádlovať o body do internej kvalifikácie o budúcoročnú olympiádu v Riu. Miestenky pre krajinu sa budú vyjazdievať na septembrových majstrovstvách sveta v Londýne. O svoju premiérovú účasť pod piatimi kruhmi bojujú aj deblkanoisti Ladislav a Peter Škantárovci. „Voda v Pau je nevyspytateľná a dosť sa mení. Na rovnakej trati sme urobili ten istý manéver. Kým raz nám vyšiel, druhýkrát nás to hodilo dva metre od bránky. Treba mať aj šťastie. Raz sme tu už zvíťazili a mohli by sme to zopakovať,“ tvrdí háčik Ladislav.

Kým vlani Škantárovci suverénne ovládli celkové hodnotenie SP, pred finálovými pretekmi sa nachádzajú až na 16. mieste. „Niekedy ide všetko super a máte to skoro zadarmo. Momentálne sa trošku hľadáme. Urobíme všetko preto, aby sme sa dostali na olympiádu. Tlak si nepripúšťame, lebo jazdiť pod stresom je kontraproduktívne,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Rio 2016 #Ladislav a Peter Škantárovci