Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejbalisti berú len medailu, hokejbalistkám sa striebro máli

Slovenské výbery idú na svetový šampionát v hokejbale do Zugu s najvyššími ambíciami. Muží získali pred dvoma rokmi v Kanade po druhý raz v histórii zlato, ženy brali po prehre s Kanadou striebro.

19.06.2015 08:00
Jana Kapustová Foto: ,
Jana Kapustová tentokrát korčule potrebovať nebude.
debata (1)

Teraz by sa oba tímy najradšej vracali so zlatými medailami. Hokejbalisti pod vedením Juraja Ďuriša veria v obhajobu titulu majstrov sveta. V základnej skupine sa stretnú s USA, Fínskom, Pakistanom a Portugalskom. Priamo do štvrťfinále postúpi víťaz skupiny.

„Konkurencia z roka na rok rastie. Máme však káder, v ktorom je vhodne skĺbená mladícka dravosť so skúsenosťami. Našimi najväčšími súpermi budú tradične Kanaďania a Česi. Veľký krok vpred však urobili Gréci, silu má Portugalsko, nebezpečná môže byť India z druhej divízie či Taliani,“ uviedol Jozef Minárik, kapitán reprezentácie.

Zaujímavý je herný systém. Elitná divízia pozostáva z dvoch päťčlenných skupín, ale aj najlepší tím z druhej divízie môže bojovať o titul. „V roku 2009 čosi také predviedli Američania. Vyhrali nižšiu divíziu a následne vo štvrťfinále vyradili Kanadu,“ poznamenal Minárik a dodal: „Medaila je minimálny cieľ, no chceme zlato.“

Ženy budú mať len šesť súperov. V prvej fáze sa stretne každý s každým. Dve najlepšie družstvá si zahrajú o zlato a ďalšie dve o bronz. „Každý šampionát ideme vyhrať. Určite nechceme byť horšie ako druhé. Gro tímu ostalo pokope. Doplnili nás niektoré šikovné mladšie dievčatá, takže máme na to, aby sme zvíťazili. Okrem Kanaďaniek, ktoré nás pred dvoma rokmi zaslúžene zdolali vo finále, sa každoročne trápime s Češkami a vraj aj Američanky majú teraz dobrý tím,“ naznačila skúsená kapitánka Jana Kapustová.

Bývalá dlhoročná hokejová reprezentantka je od vlaňajšieho januára mamičkou dcérky Emy. „Ostáva doma s dedkom a babkou. Bude to pre nás všetkých náročné. Uvidíme, ako to zvládneme,“ usmeje sa s potvrdením, že ju čaká dosiaľ najdlhšie odlúčenie od dcérky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokejbal