Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talentovaný Homola bude prvým Slovákom vo WTCC

Automobilový pretekár Maťo Homola odštartuje 19. až 21. júna na okruhu Slovakia Ring ako prvý pilot zo Slovenska v prestížnom a celosvetovo sledovanom šampionáte majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

10.06.2015 16:30
Matej Homola Foto: ,
Automobilový pretekár Matej Homola pri predstavovaní nového modelu auta na rok 2015.
debata

Jazdec tímu Homola Motorsport sa stane aj prvým jazdcom v histórii, ktorý počas jedného víkendu odštartuje v seriáli ETCC (so svojim SEATom Leon Cup Racer) a zároveň v prestížnej triede TC1 vo WTCC. Na Slovakia Ringu bude teda súťažiť aj v Chevrolete RML Cruze TC1 španielskeho tímu Campos Racing. Uvádza sa to v tlačovej správe tímu Homola Motorsport.

"Je to pre mňa veľká šanca,“ povedal Matej Homola, ktorý skončil vlani na 2. mieste v triede TC2T v ETCC, a pokračoval: "Budem chcieť vyťažiť z tejto príležitosti maximum. Nie každý dostane šancu predstaviť sa v takomto prestížnom šampionáte a mne sa to navyše podarí pred slovenskými fanúšikmi na Slovakia Ringu. Samozrejme, že chcem dosiahnuť dobrý výsledok, ale som realista. Budem bojovať s pre mňa málo známym technicky vyspelým a silným autom proti najlepším jazdcom tejto kategórie motoršportu. Hoci techniku TC1 veľmi nepoznám, budem mať výhodu domáceho prostredia na okruhu, ktorý mám veľmi rád a sedí môjmu štýlu.“

Seriál FIA WTCC zavíta na Slovakia Ring do Orechovej Potône už o 9 dní (19. – 21. júna 2015). Matej Homola bude mať počas neho poriadne nabitý program. Minulý týždeň dostal od FIA výnimku a môže štartovať v oboch hlavných seriáloch – WTCC aj ETCC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #FIA #Maťo Homola #WTCC