Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrašnová je seriálovou líderkou. Nepreceňuje to

V ostatných troch súťažiach stála vždy na stupňoch víťazov. Slovenská kladivárka Martina Hrašnová vstúpila do letnej atletickej sezóny ako víchor.

26.05.2015 19:00
Martina Hrašnová Foto: ,
Slovenská kladivárka Martina Hrašnová.
debata

Po víťazstve v japonskom Kawasaki (74,27), skončila bronzová v Pekingu (73,80) a tretiu priečku si vybojovala aj na Zlatej tretre v Ostrave. Stabilnými výkonmi si zabezpečila líderskú pozíciu v prestížnom kladivárskom seriáli IAAF.

„Absolvovala som kvalitnú zimnú prípravu bez zranení. Zapracovali sme aj na maličkých detailoch v technike. Mala som obavy, že na zmeny si rýchlo nezvyknem. Boli však zbytočné. Príprava bola objemovejšia a budúci rok by mohol byť ešte lepší,“ tvrdí 32-ročná atlétka.

Aklimatizácia po dvojtýždennom pobyte v Ázii nebola pred ostravským mítingom jednoduchá. „Celý deň som sa cítila unavená. Pri rozcvičke som mala tri neplatné pokusy. Bola som zúfalá. Pomohol mi tréner a vyburcovali ma diváci,“ vraví zverenka trénerského dua Jiří Koukal st. – Jozef Párička.

Súťaž odštartovala výkonom 68,26 m a v každom zo zvyšných piatich pokusov sa zlepšovala (68,08 – 68,65 – 71,98 – 73,53 – 74,13). Predstihla ju len líderka svetových tabuliek Anita Wlodarczyková (76,61 m) a Nemka Betty Heidlerová (75 m).

„V Ostrave je iný kruh, na akom zvyčajne trénujem. Chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla. Výhodu mali pretekári, ktorí tu pred súťažou trénovali. Keby som mala k dispozícii ešte jeden či dva pokusy, možno skončím aj druhá,“ doplnila s úsmevom.

Dvojnásobná vicemajsterka Európy súťažila na Zlatej tretre už ôsmykrát. Najlepší výsledok dosiahla v rokoch 2008 a 2009, kedy skončila druhá. „Atmosféra je tu vždy výborná, hoci neštartujeme v hlavnom programe a musíme sa uskromniť s vedľajším štadiónom. Som rada, že ma prišli podporiť diváci, ktorí sa nedostanú na moje súťaže v ďalekých krajinách.“

V hotelovej reštaurácii sa stretla s viacerými atletickými hviezdami. Na tú najjagavejšiu šťastie nemala. „Bolta som osobne nevidela, škoda,“ dodala.

Hoci je v priebežnom poradí kladivárskeho seriálu na prvom mieste, tento výsledok nepreceňuje. „Do rebríčka sa počítajú najlepšie tri výkony z jednotlivých pretekov. Absolvovala som už tri súťaže, kým najväčšie konkurentky len dve. Teší ma, že moja výkonnosť je stabilná,“ konštatovala bratislavská rodáčka.

Svoje životné maximum dosiahla v roku 2009 výkonom 76,90 m. Aký hod ju poteší v aktuálnej sezóne? „Rada by som po dlhých rokoch pokorila osobný rekord. V porovnaní s rokom 2009 sa cítim lepšie po každej stránke,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Martina Hrašnová #hod kladivom