Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávni francúzski športovci zahynuli pri zrážke helikoptér v Argentíne

V odľahlej časti severozápadnej Argentíny v pondelok havarovali dve helikoptéry. O život prišlo všetkých desať ľudí, ktorí boli na palube. Sú medzi nimi aj slávni francúzski športovci.

10.03.2015 06:54
Villa Castelli v La Rioja Foto: ,
Pohľad na miesto nehody v regióne Villa Castelli v La Rioja, kde sa zrazili dve helikoptéry pri nakrúcaní reality-šou pre francúzsku televíziu.
debata (1)

Ako potvrdil úrad francúzskeho prezidenta, medzi mŕtvymi je osem Francúzov, ktorí tu natáčali reality show. Zvyšní dvaja mŕtvi boli miestni piloti. Ako tvrdia svetové agentúry, medzi mŕtvymi je napríklad francúzska plavkyňa a medailistka Camille Muffatová (25) a boxer Alexis Vastine (28), ktorý získal bronz na olympiáde v roku 2008. Ďalšími mŕtvymi sú členovia televízneho štábu.

Nehoda sa podľa vyjadrení z Elyzejského paláca stala počas filmovania televízneho programu pre stanicu TF1. Podľa AFP sa pomocou helikoptér natáčala dobrodružná reality šou o prežitie nazvaná Dropped.

Francúzsky boxer Alexis Vastine bol medzi... Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Alexis Vastine Francúzsky boxer Alexis Vastine bol medzi účinkujúcimi novej série reality-šou Dropped. Zahynul pri zrážke dvoch helikoptér v Argentíne pri nakrúcaní.

Na nakrúcaní sa vždy zúčastňuje osem športových hviezd, ktoré sú zhodené do nehostinného prostredia. Natáčanie najnovšej série sa začalo koncom februára v Patagónii. Podľa predstaviteľov provincie La Rioja sa v oblasti nachádzalo asi 80 členov filmového štábu, prevažne Francúzov.

Ľudia pri horiacich zvyškoch dvoch helikoptér,... Foto: SITA/AP, Gabriel Gonzalez
vrtuľník, zrážka Ľudia pri horiacich zvyškoch dvoch helikoptér, ktoré sa zrazili pri Villa Castelli v severozápadnej Argentíne. Nikto z desiatich pasažierov a posádky haváriu neprežil.

Informáciu o zrážke priniesla miestna televízna stanica TN, ktorú o nej informoval minister pre bezpečnosť provincie César Angulo. Helikoptéry sa zrazili blízko Villa Castelli v provincii La Rioja, čo je zhruba 1170 kilometrov od hlavného mesta Buenos Aires. Angulo uviedol, že podľa svedkov bolo počuť explózie a nehodu nikto na palube leteckých zariadení neprežil. Úrady sa domnievajú, že sa helikoptéry zrazili, prípad sa však stále vyšetruje.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Argentína #reality-šou #zrážka #helikoptéra