Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bronz nie je sklamaním, hoci som mala na viac

Z troch vrcholných podujatí brala vždy bronz. K tomu pridala zlato vo Svetovom pohári v Tucsone a tiež miestenku na olympijské hry do Ria.

27.10.2014 17:34
barteková, strelec, streľba Foto: ,
Danka Barteková v akcii.
debata

„Je to prvý rok, v ktorom som zároveň vybojovala medailu na svetovom i európskom šampionáte. To, že som získala trikrát bronz znamená, že všetky medaily som vždy dosiahla po víťaznom súboji,“ uviedla tridsaťročná skeetarka Danka Barteková. Posledný kov si vystrieľala v pondelok vo finálových pretekoch Svetového pohára v azerbajdžanskej Gabale.

Ste spokojná s tretím miestom?
Som strašne rada, že som sezónu uzavrela ziskom medaily. Cítila som, že mám aj na viac. V žiadnom prípade však bronz neberiem ako sklamanie.

Ako hodnotíte sezónu, v ktorej ste získali tri bronzy na vrcholných podujatiach – ME, MS a finále SP?
Je to prvý rok, kedy som zároveň vybojovala medailu na svetovom i európskom šampionáte. Beriem to ako veľké plus. To, že som získala trikrát bronz znamená, že všetky medaily som vždy dosiahla po víťaznom súboji. Vážim si to. Verím, že na tom môžem stavať aj v ďalšej sezóne.

Veľkú spokojnosť ste neskrývali už po svetovom šampionáte, keď ste si zabezpečili účasť na olympiádu v Riu. V Gabale ste si náladu ešte vylepšili?
Od príchodu sa mi tu strieľalo výborne. Strelnica je veľmi pekná. Mali sme však ťažké podmienky. Kvôli hmle sa dokonca presunulo aj finále z nedele na pondelok. Bola to neštandardná situácia, ktorá sa bežne nestáva. Teším sa, že som ju zvládla.

Skomplikoval vám tento presun odlet?
Leteli sme v pondelok o šiestej večer, takže sme to stíhali. Bolo lepšie strieľať až v pondelok ráno, ako deň predtým večer za úplnej neviditeľnosti.

Plánujete teraz pušku odložiť na zimu do skrine?
Do konca roka by som ešte rada potrénovala. Tiež ju potrebujem dať oservisovať. Sezóna sa teda ešte nekončí, možno len tá kondičná časť.

Ako prebehla oslava nedávnej tridsiatky?
Bola výborná. Oslávila som ju na viackrát. S priateľmi a najbližšími kamarátmi sme precestovali Mníchov, druhá oslava bola s rodinou a dvoma synovcami.

Od koho ste dostali najkrajší darček?
Všetky boli najkrajšie, lebo boli od srdca.

Chystáte sa ešte niekam v tomto roku na dovolenku?
Dám si zopár dní voľna a budem šetriť sily. Ešte pred koncom roka chcem začať kondičnú prípravu. Zatiaľ nemám žiadne plány. Najlepšie sa cítim doma alebo si zájdem na chatu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková