Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci vo štvrtok proti Iráncom aj s Gavelom

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia nastúpi vo štvrtkovom prípravnom zápase v Pezinku proti výberu Iránu aj so skúseným strieľajúcim rozohrávačom Antonom Gavelom.

06.08.2014 15:14
debata

Gavel sa doteraz pripravoval so slovenským výberom a v polovici augusta odcestuje do Nemecka, kde sa zapojí do predsezónnych tréningov nového klubu Bayern Mníchov. Duel Slovensko – Irán sa uskutoční v hale SOU na Komenského ulici v Pezinku vo štvrtok 7. augusta o 18.00 h.

„Využijeme prítomnosť Tona Gavela, nakoľko dvoch hráčov postihla viróza a potrebujeme ich doliečiť, aby boli stopercentne pripravení na prvý kvalifikačný duel. V neposlednom rade chcem ušetriť minutáž najviac vyťažených hráčov " uviedol tréner reprezentácie mužov SR Milan Černický. "Sme radi, že je Tono s družstvom. Chalanom je obrovskou oporou a jeho prítomnosť využívame k tomu, aby absolvoval všetky formality a náležitosti ohľadom občianstva. Takže ďalšia sezóna národného družstva by mala byť pre tohto nášho reprezentanta v poriadku,“ skonštatoval manažér družstva Roman Adamčík.

Basketbalisti Slovenska odštartujú II. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 (náhradné dejisko za Ukrajinu oznámia neskôr, pozn.) duelom proti Rumunom 10. augusta v Pezinku. V základnej F-skupine na nich potom čaká zápas v Lotyšsku (13. 8.), domáce meranie síl proti Švédom (17. 8.), odveta v Rumunsku (20. 8.), domáca s Lotyšskom (24. 8.) a záver kvalifikácie vo Švédsku (27. 8.). Na ME 2015 postúpia víťazi siedmich skupín a šesť najlepších družstiev na druhom mieste (zápasy s poslednými tímami v skupine sa nezapočítavajú). O 13 miesteniek zabojuje dovedna 26 krajín. Favoritmi „slovenskej“ F-skupiny sú Lotyši a Švédi, ktorí nechýbali na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy v Slovinsku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Gavel #basketbal reprezentácia