Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky bez medaily, Dukátovú zastavil slnečník

Slovenský vodný slalom sa nedočkal medaily v disciplíne K1 žien na majstrovstvách Európy vo Viedni.

01.06.2014 13:46
Jana Dukátová Foto: ,
Jana Dukátová.
debata

Elena Kaliská obsadila 8. priečku a Jana Dukátová skončila vo finále s veľkým odstupom na poslednom desiatom mieste. "Boli tam rezervy, som trochu sklamaná. Nekĺzalo to tak ako v semifinálovej jazde, ale je to šport. Treba to tak brať. Najmä protivodné bránky neboli stopercentné z mojej strany,“ povedala v cieli Elena Kaliská.

Zatiaľ čo veteránka Kaliská predviedla čistú jazdu, Dukátovej prirátali vďaka trom „ťukom“ až 6 trestných sekúnd. Bolo to však až v opravnej druhej jazde. Musela ju absolvovať v dôsledku toho, že pri jej prvej finálovej jazde sa na trati objavila nečakaná prekážka – slnečník.

„Je to rarita, nestáva sa to často. Blížila som sa do štrnástej bránky a zrazu som zbadala, že tam pláva veľký plážový slnečník a snaží sa prekonať bránku predo mnou. Vytlačila som ho z tej bránky, ale ‚ťukla‘ som a bolo už jasné, že to musí byť opravná jazda,“ vysvetlila Dukátová. Slovenská reprezentantka mala štvrťhodinu na to, aby sa pripravila na druhú jazdu, ktorá jej vôbec nevyšla podľa predstáv.

„Som sklamaná, snažila som sa pripraviť vo veľmi krátkom čase na opravnú jazdu. Snažila som sa fyzicky aj mentálne na to nastaviť, ale bolo to celé zo strany organizátorov trochu zmätočné. Neboli na to pripravení. Je mi to ľúto, že som tú opravnú jazdu nedokázala zajazdiť lepšie a rýchejšie. Trochu mi aj dochádzali sily.“

Majsterkou Európy sa na dunajskom kanáli stala Nemka Ricarda Funková. Striebro si vybojovala jej krajanka Melanie Pfeiferová a bronzovú medailu zavesia na krk Francúzke Emilie Ferovej. Obhajkyňa titulu Britka Fiona Pennieová skončila piata.

Výsledky – majstrovstvá Európy vo vodnom slalome vo Viedni:

K1 ženy – finále:
1. Ricarda Funková (Nem.) 96,11 s (0 trest. sekúnd), 2. Melanie Pfeiferová (Nem.) 96,37 (0), 3. Emilie Ferová (Fr.) 96,65 (0), 4. Jasmin Schornbergová (Nem.) 97,30 (0), 5. Fiona Pennieová (V. Brit.) 97,52 (0), 6. Kateřina Kudejová (ČR) 98,04 (2), 7. Bethan Lathamová (V. Brit.) 98,96 (2), 8. Elena Kaliská (SR) 99,97 (0), 9. Eva Terceljová (Slovin.) 102,22 (4), 10. Jana Dukátová (SR) 108,45 (6)

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Dukátová #Elena Kaliská