Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubica zostáva v rely. Zahviezdi v elitnej kategóri WRC?

Bývalý pilot formuly 1 Robert Kubica absolvuje v budúcom roku kompletný seriál majstrovstiev sveta v rely v elitnej kategórii WRC.

13.12.2013 13:58
Robert Kubica Foto:
Robert Kubica.
debata

Dvadsaťdeväťročný Poliak podpísal zmluvu s tímom M – Sport a predstaví sa za volantom Fordu Fiestu.

Kubica tento rok vyhral pri svojej premiére v seriáli svetový šampionát v triede WRC2. Uvažoval síce o návrate na okruhy, aj keď na comeback do F1 už účastník 76 veľkých cien príliš neverí, nakoniec sa rozhodol zostať vo svetovom seriáli v automobilových súťažiach. Práve v rely Kubica vo februári 2011 vážne havaroval počas regionálnej súťaže v Taliansku a takmer prišiel o ruku.

Po niekoľkých operáciách a dlhej rekonvalescencii sa za volant vrátil a začal štartovať vo svojej obľúbenej rely. V novembri si odbil premiéru s vozidlom najvyššej kategórie WRC, súťaž vo Veľkej Británii však nedokončil.

„Od jeho vstupu do majstrovstiev sveta v rely sme ho chceli. Myslím si, že sa môžeme v budúcom roku tešiť na úžasné veci,“ povedal výkonný riaditeľ M – Sport Malcolm Wilson k spolupráci s Kubicom, ktorý dostal minulý týždeň od medzinárodnej federácie FIA ocenenie pre motoristickú osobnosť roka.

Za M – Sport bude jazdiť v budúcej sezóne aj štvornásobný vicemajster sveta Fin Mikko Hirvonen, ktorý skončil v továrenskom tíme Citroën.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely #WRC #Robert Kubica