Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golfistka Kamasová sa po 16 rokoch lúči s profesionálnou kariérou

Prvá a najúspešnejšia slovenská profesionálka Zuzana Kamasová sa rozhodla ku koncu roku 2013 ukončiť aktívnu golfovú kariéru.

28.10.2013 17:50
Zuzana Kamasová Foto:
Zuzana Kamasová.
debata

„Dosiahla som viac, ako som si vo svete profesionálneho golfu vysnívala. Precestovala som s golfom celý svet, spoznala nových ľudí, ihriská či kultúry. Vrcholom mojej kariéry bolo určite víťazstvo na Ladies European Tour (LET) v Maroku. Rada by som sa touto cestou poďakovala všetkým za podporu, od rodiny, priateľov, sponzorov, fanúšikov až po môj tím,“ uviedla v tlačovej správe Kamasová.

K rozhodnutiu o konci kariéry prispelo aj dlhotrvajúce zranenie ľavého lakťa, pre ktoré 35-ročná golfistka vynechala niekoľko posledných turnajov série LET. Kamasová sa začala venovať golfu ako 19-ročná. Po ôsmich mesiacoch hrania sa jej podarilo získať štipendium na Florida Atlantic University, kde pôsobila v univerzitnom golfovom tíme.

Získala sedem titulov majsterky Slovenska ako amatérka a v roku 2005 sa ako prvá z východnej Európy prebojovala na najprestížnejší profesionálny okruh Ladies European Tour. Do golfovej histórie sa zapísala v roku 2011, keď ako prvá z východnej Európy zvíťazila na turnaji v Maroku na okruhu LET.

„Celé roky som obetovala všetko iba golfu, na cestách a turnajoch som strávila približne desať mesiacov z roku, no prišiel čas na zmenu,“ doplnila Kamasová, ktorá svoje dlhoročné skúsenosti náležite zúročí v prospech tohto športového odvetvia.

„Pri golfe zostanem, keďže som dostala ponuku generálnej sekretárky Slovenskej golfovej asociácie (SKGA), ktorú som s radosťou prijala. Rada by som slovenskému golfu pomohla, a preto sa teším na novú výzvu,“ uzavrela Zuzana Kamasová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Zuzana Kamasová