Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karavanom do Lenzerheide? Pre Levičanov žiadny problém

Z Levíc do Lenzerheide je to vyše 900 km. Cesta trvá takmer celý deň a karavanom po zimných cestách ešte možno o čosi dlhšie.

18.03.2013 22:26
Veronika Zuzulová Foto:
Šťastná Veronika Zuzulová.
debata

Pre levický fanklub Veroniky Velez-Zuzulovej však žiadny problém. Vidieť finále Svetového pohára na vlastné oči a poťažkať si v rukách medailu pre tretiu najlepšiu slalomárku sezóny za to stálo.

"Do Švajčiarska sme sa veľmi tešili. Boli sme tam už pred dvoma rokmi. Vtedy skončila Veronika vo finálovom slalome tretia a celkovo bola piata. Teraz sme spolu s ňou mohli osláviť bronzový celosezónny úspech. Veľmi si vážime, že Zuzulovci prišli za nami do karavanu a spolu sme posedeli. Panovala taká rodinná atmosféra,“ vraví Roman Kaliarik z levického fanklubu.

V tejto sezóne absolvoval päť ženských slalomov Svetového pohára plus majstrovstvá sveta v Schladmingu. Spolu s ním má rovnakú dávku fanúšikovských kilometrov za sebou aj Matej Haško. Títo dvaja by mohli vyučovať v autoškole, ako sa má jazdiť v zimných podmienkach po Alpách.

"Ráno pred šiestou sme vyrážali z Levíc a večer pred deviatou sme dorazili do Lenzerheide. Najmä záverečný úsek, keď sme sa štverali serpentínami s prevýšením 700 m až do výšky 1500 m, stál za to. Chcelo nás prísť viac, ale ostatní členovia fanklubu z rôznych dôvodov museli zostať doma. Škoda, lebo v karavane sme mali voľné miesta,“ vraví Haško.

Levičania cestujú na preteky za najlepšou slovenskou lyžiarkou od roku 2007. Ročne najazdia tisícky kilometrov, aby zažili atmosféru Svetového pohára, mávali slovenskými vlajkami a postavili v hľadisku pútač s menom najúspešnejšej slovenskej zjazdárky. Ani v Lenzerheide sa nestratili v záplave švajčiarskych bielych krížov v červenom poli.

"Aj prenajatý karavan sme si vyzdobili našimi vlajkami. Ľudia sa pri nás zastavovali a fotili. Jedna nám dokonca zmizla, ale nevadí. Aspoň si Švajčiari zvýšia povedomie o Slovensku,“ tvrdia Levičania. Na otázku, čo bol pre nich vrcholný lyžiarsky zážitok tejto zimy, nemuseli dlho hľadať odpoveď.

"Do rakúskeho Semmeringu sme cestovali s tým, že už konečne musíme zažiť víťazstvo v pretekoch Svetového pohára. A Veronika to dokázala. Spolu sme si potom pripili zlatým šampanským. Na toto nikdy nezabudnem,“ vraví Roman Kaliarik.

debata chyba