Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čína začala týždeň veľkolepo. Gelle vyzerá ako kulturista, jeho cieľ je jasný

Číňania si v pondelok upevnili pozíciu na čele medailovej bilancie na olympijských hrách v japonskom Tokiu.

02.08.2021 20:21
Peter Gelle Foto: ,
Peter Gelle na OH v Tokiu.
debata (1)

Na svojom konte už majú 29 zlatých, 17 strieborných a 16 bronzových, počas deviateho súťažného dňa mali bilanciu 5 – 3 – 3, keď najcennejšie kovy získali Liou Jang v športovej gymnastike na kruhoch, v dráhovej cyklistike Pao Šan-ťü a Čung Tchien-š' v tímovom šprinte žien, v streľbe Čang Čchang-chung v ľubovoľnej malokalibrovke mužov 3×40, vo vzpieraní Wang Čou-jü medzi ženami do 87 kg a Li Wen-wen nad 87 kg.

Američania v pondelok brali len dve zlaté, dve strieborné a jednu bronzovú, aj preto sa ich strata na Číňanov zvýšila.

OH v Tokiu v obrazoch - deň 11. Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Bulharka Mimi Nikolová Hristová (vľavo) proti...

Športovci z USA získali už 64 kovov (22 – 25 – 17), Číňania zatiaľ 62. Na tretej priečke sa stále držia domáci Japonci, tí však v pondelok získali len jedno striebro a jeden bronz.

V atletike v pondelok rozdali päť medailových kompletov. Zlato si vybojovali v diaľke mužov Grék Miltiadis Tentoglou, v disku žien Američanka Valarie Allmanová, na 100 m prek. žien Jasmine Camachová-Quinnová z Portorika, na 3000 m prek. Maročan Soufiane El Bakkali a medzi ženami na 5000 m holandská reprezentantka Sifan Hasanová.

V jazdectve v pondelok získali najcennejší kov v skokoch tím Veľkej Británie a Nemka Julia Krajewská medzi jednotlivcami. Stala sa vôbec prvou ženou, ktorá ovládla olympijskú súťaž v skokoch.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

Aspoň jednu medailu na OH v Tokiu už získalo 80 krajín, z najcennejšieho kovu sa už tešili reprezentanti 57 štátov.

Po pondelku má Slovensko na svojom konte zlato a dve striebra, po boku Juhoafrickej republiky a Hongkongu mu v poradí krajín patrí 32. pozícia.

V Japonsku rozdelia spolu 339 medailových kompletov.

V utorok 3. augusta je na programe 24 finálových disciplín a v hre o cenný kov bude aj Peter Gelle v rýchlostnej kanoistike (semifinále o 3.00 h, finále v prípade postupu o 5.20 h).

Japonsko OH2020 SR kanoistika rozjazdy K1 1000m  Gelle Čítajte viac Po pomalšom štarte jazdu vygradoval. Gelle postúpil priamo do semifinále

„Dôležité je, že som si dnes ušetril jednu jazdu v týchto náročných podmienkach. Pri vysokej vlhkosti vyzeráme možno ako kulturisti. Nie je však dôležité ako svaly vyzerajú, ale aby fungovali,“ uviedol Gelle pre RTVS.

Svoju druhú disciplínu absolvuje šprintér Ján Volko, ktoré čaká rozbeh (4.05) či prípadné semifinále (13.58) na 200 m.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gelle #Tokio 2020