Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pódium stráca dva údery. Sabbatini si polepšil, druhé kolo stopla búrka

Slovenský golfista Rory Sabbatini si v 2. kole olympijského turnaja polepšil a posunul sa na priebežné 11. miesto, na ktorom bol spoločne s ďalšími tromi hráčmi.

30.07.2021 13:11
Japonsko OH2020 SR Golf Muži 2. kolo Foto: ,
Rory Sabbatini odpaľuje loptičku v 2. kole golfového turnaja na OH v Tokiu.
debata (1)

Na ihrisku v golfovom klube Kasumigaseki zahral v piatok 18 jamiek na 67 úderov, teda štyri pod par. Celkovo mal bilanciu 136/-6, za lídrom Xanderom Schauffelem z USA zaostával o päť úderov.

Japonskí organizátori museli druhé kolo pre nepriaznivé počasie dvakrát prerušiť, napokon ho definitívne stopla blížiaca sa búrka.

Dohrajú ho v sobotu od 0.45 SELČ. Po jeho skončení bude hneď nasledovať tretie kolo (od 2.30 SELČ).

OH v Tokiu v obrazoch - 8. deň Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ruský plavec Jevgenij Rylov po zlate na 200 m...

Sabbatini sa v piatok postaral o úvodný odpal. Napokon zahral o dve rany lepšie, ako v prvý hrací deň. Zaváhal iba na 5. a 11. jamke, kde si pripísal bogey.

Až šesťkrát zahral birdie, vyšla mu najmä druhá polovica so štyrmi birdie na piatich jamkách za sebou. Štyridsaťpäťročný rodák z juhoafrického Durbanu si oproti prvému kolu polepšil o deväť priečok.

„Mal som zlý začiatok, v úvode som sa trápil. Našťastie sa mi podarilo uvoľniť. Výsledkom boli štyri birdie v druhej deviatke,“ zhodnotil Sabbatini pre RTVS svoje piatkové vystúpenie.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

Sabbatini na tretiu pozíciu aktuálne stráca len dva údery.

Druhé kolo sa najviac vydarilo Schauffelemu, Američan zahral osem úderov pod par a dostal sa do vedenia so skóre 131/-11.

O jeden úder zaostával Mexičan Carlos Ortiz. Na treťom mieste boli spoločne Mito Pereira z Čile, Švéd Alex Norén a Rakúšan Sepp Straka (všetci 134/-8).

Šestnásť golfistov však nestihlo dohrať piatkové kolo, medzi nimi aj domáci idol Hideki Macujama. Na olympijskom turnaji nie je cut, všetkých 60 hráčov absolvuje všetky štyri kolá.

Turnaj vyvrcholí v nedeľu.

Golf – muži, poradie po neúplnom 2. kole: 1. Xander Schauffele (USA) 131/-11, 2. Carlos Ortiz (Mex.) 132/-10, 3. Mito Pereira (Čile), Alex Norén (Švéd.) a Sepp Straka (Rak.) 134/-8, …, 11. Rory SABBATINI (SR) 136/-6

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Rory Sabbatini