Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Tokiu prví športovci i prví pozitívni. Srb putoval z letiska do izolácie

Tri týždne pred začiatkom Hier XXII. olympiády v Tokiu (23. 7. - 8. 8.) prichádzajú do Japonska prví športovci a objavujú sa aj prvé prípady pozitívne testovaných na koronavírus.

04.07.2021 11:29
Tokio, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

V nedeľu museli na letisku Haneda v Tokiu izolovať srbského veslára, ktorý neprešiel vstupnými testami na ochorenie COVID-19 po prílete do Japonska.

Informovala o tom agentúra Kjódó s odvolaním sa na Japonské ministerstvo zdravotníctva.

"Zostávajúci štyria členovia tímu, ktorí pricestovali s pozitívnym športovcom, boli spoločne umiestnení neďaleko letiska.

Pôvodne mali cestovať do mesta Nanto v strednom Japonsku, kde mali absolvovať tréningový kemp. Pravdepodobne ho zrušia," uviedol japonský zdroj pre AP.

olympiáda oheň Čítajte viac Saganovci, Polášek či Tóth. Slováci oznámili tím do Tokia

Aktuálny prípad sa vyskytol niekoľko dní po tom, čo koronavírus odhalili aj u dvoch členov olympijskej výpravy Ugandy, ktorá pricestovala do Japonska ešte na konci júna.

V tomto prípade však zostávajúcim členom tímu po absolvovaní testov s negatívnym výsledkom dovolili vycestovať na miesto tréningového kempu.

Šéfka organizačného výboru OH 2020 Seiko Hašimotová uviedla, že do Tokia už pricestovalo prvých 500 športovcov a okrem spomenutých prípadov všetci prešli testami na koronavírus.

Brianna Rollinsová-McNealová Čítajte viac Sen o Tokiu i Paríži sa rozplynul. Zlatá šprintérka z Ria neuspela na arbitráži

Celkovo sa ráta s účasťou 11-tisíc olympionikov a ďalších 4400 športovcov, ktorí sa zúčastnia na paralympijských hrách v Tokiu. K tomu treba prirátať stovky trénerov, funkcionárov, rozhodcov a zástupcov médií.

Japonci zatiaľ nerozhodli o účasti domácich fanúšikov na športoviskách, resp. ich obmedzenom počte. Stať by sa tak malo v najbližších dňoch.

Pôvodná informácia o zaplnení športovísk do kapacity 50 % a maximálneho počtu 10-tisíc ľudí na jednom mieste už neplatí vzhľadom na stúpajúcu krivku pozitívnych prípadov koronavírusu v japonskej metropole.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020