Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Transgender športovkyne v Tokiu? Jedna sľúbila, že spáli americkú vlajku

Chelsea Wolfová, transrodová BMX freestajlerka, ktorá sa kvalifikovala do amerického tímu na nadchádzajúce olympijské hry v Tokiu, zmazala príspevok z Facebooku, v ktorom si želala vyhrať, aby neskôr na pódiu spálila americkú vlajku. Wolfovú nedávno potvrdili ako náhradníčku v olympijskom tíme USA.

22.06.2021 09:42
debata (14)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff Cox (@1jeffcox)

Cez víkend novinár Ian Miles Cheong vypátral príspevok na Facebooku z marca 2020, ktorý je už odstránený. Športovkyňa v ňom zdieľala článok PinkNews obviňujúci prezidenta Donalda Trumpa a jeho generálneho prokurátora z úmyslu ubližovať transrodovým deťom.

„Mojím cieľom je vyhrať olympijské hry, aby som mohla na pódiu spáliť vlajku USA. Na to sa zameriam počas pandémie,“ napísala Wolfová.

Okrem toho v ďalších odpovediach namietala: „Nikdy by som nepovedala, že by mal niekto explodovať prezidentovu hlavu, pretože by to bolo nezákonné. Jedine s pomocou dynamitu.“

Na otázku, ktorú v pondelok zverejnil portál Fox News, Wolfová uviedla, že „každý, kto si myslí, že mi na USA nezáleží, sa veľmi mýli.“

„Jedným z dôvodov, prečo sa tak veľmi snažím, aby som reprezentovala USA v medzinárodnej konkurencii, je ukázať svetu, že táto krajina má morálku a hodnoty, že tu nie je všetko zlé,“ uviedla.

„Staviam sa proti fašizmu, pretože mi na tejto krajine záleží a nedovolím, aby sa dostala do rúk fašistov.“

Wolfová nie je prvým transrodovým športovcom, ktorý možno bude súťažiť na nadchádzajúcich olympijských hrách v Japonsku. Istotu má 43-ročná vzpieračka Laurel Hubbardová z Nového Zélandu, ktorej Medzinárodný olympijský výbor udelil povolenie v súlade so svojimi pokynmi pre trans športovcov.

Wolfová istotu olympijských kruhov zatiaľ nemá.

BMX Freestyle je extrémny šport s kaskadérskymi kúskami. Do olympijského portfólia ho zaradili v roku 2017 a premiérovo sa predstaví na tokijských hrách.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #transgender