Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlata sa dočkal v 58 rokoch. Za úspechom je neskutočný kôň, vraví Skelton

Britský veterán Nick Skelton na koni Big Star sa stal víťazom pretekov v skoku jednotlivcov v rámci jazdeckých súťaží na OH v Riu de Janeiro.

19.08.2016 23:02
Nick Skelton Foto: ,
Nick Skelton na koni Big Star.
debata

V dramatickom piatkovom rozoskakovaní medzi „čistou“ šesticou opäť predviedol nulu a bol o 53 stotín sekundy rýchlejší ako Švéd Peder Fredricson (All In). Tretí bol Kanaďan Eric Lamaze (Fine Lady „5“).

Rozoskakovanie začal čistou jazdou Skelton, naopak hneď na prvej prekážke zaváhal obhajca zlatej medaily Guerdat. Bezchybne dokázal ísť už len druhý Fredricson, ale za Britom zaostal o 53 stotín sekundy. Víťaz z Pekingu 2008 Lamaze spravil jednu chybu a berie bronz.

Päťdesiatosemročný Skelton sa zúčastňuje na siedmych OH a po triumfe v parkúre družstiev na domácej olympiáde v Londýne získal druhé zlato. Brit si sa v minulosti vystrábil z mnohých vážnych zranení vrátane zlomeniny krčnej chrbtice, podstúpil aj operáciu v bedrovej oblasti. „Nemyslím si, že pôjdem na ďalšie Hry,“ povedal Skelton BBC.

Britský víťaz na triumfe systematicky pracoval už od poslednej olympiády. „Vedel som, že keď zostanem pokojný, tento kôň (Big Star) to dokáže. Vedel som, že keď neurobím chybu, tak ju neurobí ani on. Je to neskutočný kôň, presne spozná, kedy je dôležitý deň,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Skelton