Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Isinbajevová ukončila kariéru. Zvažuje ponuku šéfovať ruskej atletike

Ruská žŕdkarka Jelena Isinbajevová ukončila kariéru. Dvojnásobná olympijská šampiónka a svetová rekordérka to oznámila na piatkovej tlačovej konferencii v dejisku olympijských hier Riu de Janeiro, na ktorých kvôli dopingovému škandálu v Rusku nesmela štartovať. Tridsaťštyriročnú Isinbajevovú vo štvrtok v Riu zvolili do komisie športovcov.

19.08.2016 20:36
debata (12)
zväčšiť Jelena Isinbajevová si preberá kyticu na... Foto: SITA/AP, Gregory Bull
Jelena Isinbajevová Jelena Isinbajevová si preberá kyticu na tlačovej konferencii v Riu, kde oznámila ukončenie kariéry.

Isinbajevová vyhrala OH v Aténach a Pekingu, pred štyrmi rokmi bola bronzová. Je tiež trojnásobnou majsterkou sveta. „Som veľmi šťastná, že som si splnila svoje sny. Vyhrala som všetky dostupné medaily, všetky dostupné tituly, ale aj dôveru a lásku všetkých fanúšikov na svete,“ povedala. Zvažuje, či prijme ponuku stať sa šéfkou ruskej atletickej federácie.

Trojnásobná najlepšia atlétka sveta, ktorá nikdy nemala pozitívny dopingový test, patrila k najhlasnejším kritikom zákazu štartu ruských atlétov v Riu, ktorý vyniesla medzinárodná federácia IAAF. Aj v piatok sa o tom zmienila. „Odpustím im a Boh bude ich sudca,“ poznamenala.

Isinbajevová plánovala rozlúčku už po majstrovstvách sveta na domácej pôde v Moskve, ktoré sa uskutočnili v roku 2013. Po narodení dcéry Evy v júni 2014 sa ale vrátila k tréningu a na tohtoročnom ruskom šampionáte skočila 490 centimetrov. Po účasti na OH v Riu de Janeiro však túžila márne.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Jelena Isinbajevová #Rio 2016