Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Online: Tóth získal zlato! K4 je vo finále

Úradujúci majster sveta v chôdzi Matej Tóth sa stal aj olympijským víťazom na 50 km! Slovenská má v Riu už dve zlaté medaily.

19.08.2016 13:00 , aktualizované: 18:01
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth s víťazným gestom po pretekoch v chôdzi na 50 km.
debata (37)

03.57 – Atletika: Usain Bolt sa stal definitívne nesmrteľným. Tretí zlatý olympijský hattrick skompletizoval na štafete 4 × 100 metrov, kde Jamajke pomohol k zisku najcennejšieho kovu – viac

03.39 – Atletika: Slovenský kladivár Marcel Lomnický výkonom 75,97 m obsadil v Riu vo finále piate miesto, čo ja vyrovnanie druhého najlepšieho atletického výkonu v histórii Slovenska – viac

00.05 – Pozemný hokej: Pozemné hokejistky Veľkej Británie získali zlaté medaily v Riu, keď v piatkovom finálovom dueli zdolali obhajkyne spred štyroch rokov Holanďanky. Po riadnom hracom čase bol stav nerozhodný 3:3, Britky mali viac šťastia v následnom rozstrele, v ktorom uspeli 2:0.

23.54 – Moderný päťboj: Austrálčanka Chloe Espositová získala zlatú medailu v Riu v rámci súťaže moderných päťbojárok. Dvadsaťštyriročná rodáčka zo Sydney triumfovala ziskom 1372 bodov, čo je nový olympijský rekord.

22.15 – Basketbal: Americkí basketbalisti nepripustili prekvapenie a v semifinále mužského turnaja vyhrali nad nebezpečným Španielskom 82:76 – viac

22.00 – Vodné pólo: Vodné pólistky USA obhájili na olympijských hrách v Riu zlaté medaily spred štyroch rokov z Londýna. Američanky v piatkovom večernom finále poľahky zdolali Talianky 12:5, pred poslednou štvrtinou viedli už 9:4.

19.20 – Bedminton: Zlatej badmintovej medaily z Ria sa dočkali aj reprezentanti Číny. Celkový triumf dosiahli vo štvorhre mužov, v ktorej zvíťazila štvrtá nasadená dvojica Fu Chaj-feng, Čang Nan. Číňania zdolali v piatkovom finále deblovej súťaže nenasadené malajzijské duo Goh V Shem, Tan Wee Kiong 2:1 na sety.

18.25 – Bedminton: Španielka Carolina Marínová je prvou olympijskou víťazkou v bedmintonovej dvojhre žien z Európy. Jednotka svetového rebríčka i singlového pavúka na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro zvládla úlohu favoritky aj v piatkovom finále, v ktorom zdolala Sindhu V. Pusarlovú z Indie 2:1 (-19, 12, 15).

18.01 – Vodné pólo: Rusky získali bronzové medaily, keď v piatkovom dramatickom dueli o tretie miesto zdolali reprezentantky Maďarska v penaltovom rozstrele.

17.27 – Bedminton: Číňan Lin Dan nezavŕši zlatý olympijský hetrik. Malajzijčan Lee Čchong Wej nasadený ako prvý mu vrátil finálové prehry z Pekingu 2008 aj Londýna 2012, zdolal ho 2:1 na sety a postúpil do súboja o vytúžené zlato. V ňom bude súperom jednotky singlového pavúka Čchen Lung z Číny.

16.42 – Atletika – chôdza na 50 km: Matej Tóth už posiela bozky domov. So slovenskou vlajkou prišiel do cieľa a má vysnívanú zlatú medailu!!! – viac.

16.33 – Atletika – chôdza na 50 km: Tóth predbehol kolo pred koncom pretekov Tallenta a vzďaľuje sa mu.

16.06 – Atletika – chôdza na 50 km: Päť kilometrov pred cieľom je na čele stále Jared Tallent. Matej Tóth je na striebornej pozícii, na vedúceho Austrálčana stráca 22 sekúnd.

16.06 – Atletika – chôdza na 50 km: Po 40 km je na čele Jared Tallent. Matej Tóth je v trojčlennej skupine tesne za ním.

16.00 – Rýchlostná kanoistika: Slovenská posádka K4 v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka bez problémov postúpila do zajtrajšieho finále, keď vyhrala druhé semifinále – viac

15.46 – Atletika – chôdza na 50 km: Yohann Diniz vypadol z boja o cenné kovy. V jednom momente zastal a zosunul sa na zem. Pribehli k nemu ošetrovatelia, no po chvíli vstal a pokračuje v pretekoch.

15.36 – Atletika – chôdza na 50 km: Máme za sebou 35 km a Matej Tóth sa naďalej drží na tretej priečke. Vedúci Dunfee má osemsekundový náskok pred Dinizom a 14-sekundový pred skupinou prenasledovateľov.

15.30 – Atletika – chôdza na 50 km: Tóth má o súpera menej. Ekvádorčan Andres Chocho dostal tretie napomínanie a preteky nedokončí.

15.24 – Atletika – chôdza na 50 km: Vedúci Yohann Diniz má vážne problémy. Na viac ako minútu zastavil, no nevzdáva sa a pripojil sa k Evanovi Dunfeemu. Skupina prenasledovateľov, v ktorej nechýba Matej Tóth, má vedúcu dvojicu na dohľad.

15.14 – Atletika – chôdza na 50 km: Matej Tóth je po 30 km na tretej priečke. Za lídrom Dinizom zaostáva o 90 sekúnd, druhý Dunfee má pred slovenským chodcom k dobru dve sekundy.

Slovenský reprezentant Matej Tóth počas súťaže... Foto: SITA, Martin Medňanský
Matej Tóth Slovenský reprezentant Matej Tóth počas súťaže v chôdzi na 50 km.

14.54 – Rýchlostná kanoistika: Slovenská posádka K4 v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka skončila v rozjazdách na 1000 m druhá a postúpila do semifinále (o 15.44).

14.30 – Atletika – chôdza na 50 km: Na dvadsiatom kilometri má Diniz vyše minútový náskok pred Tóthom, ktorý sa snaží odpútať od skupinky.

13.45 – Atletika – chôdza na 50 km: Na desiatom kilometri sa situácia na čele nezmenila, Tóth s prenasledovateľmi strácajú na Diniza 30 sekúnd.

13.42 – Atletika – chôdza na 50 km: Slovenského reprezentanta Mateja Tišťana ešte pred desiatym kilometrom diskvalifikovali.

13.30 – Atletika – chôdza na 50 km: Na siedmom kilometri sa na čele osamostatnil Francúz Diniz, Tóth je s približne polminútovým odstupom na čele skupinky, ktorá ho prenasleduje.

13.00 – Atletika – chôdza na 50 km: Úradujúci majster sveta v chôdzi Matej Tóth odštartoval boj o medailu. Slovenský reprezentant je jedným z najväčších favoritov na triumf.

12.45 – Plávanie Zo štvorice Američanov, ktorí sa v Riu de Janeiro postarali o škandál ako falošné obete lúpežného prepadnutia, odcestoval z Brazílie už aj posledný, Jamesa Feigena to bude stáť 10 800 amerických dolárov.

9.56 – Rozšírenie MOV Ruská atlétka Jelena Isinbajevová, maďarský plavec Dániel Gyurta, nemecká šermiarka Britta Heidemannová a juhokórejský stolný tenista Rju Sung-min budú nasledujúcich osem rokov členmi komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

9.13 – Olympijský škandál Z nemocnice rovno na policajnú stanicu putoval člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Patrick Hickey, ktorého brazílske úrady obvinili zo sprisahania za účelom podvodu, priekupníctva so vstupenkami a nelegálneho obchodovania.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Rio 2016