Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf SOV Chmelár chce minimálne päť medailí, z toho aspoň dve zlaté

Hry XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro budú posledné pre Františka Chmelára v pozície prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV).

04.08.2016 18:02
František Chmelár Foto:
Prezident SOV František Chmelár.
debata

Skúsený športový funkcionár už má v Riu za sebou dva dni rokovania Medzinárodného olympijského výboru (MOV), takže si veľkomesto pri pobreží Atlantického oceánu ešte nestihol naplno užiť.

„V Riu sa cítim veľmi dobre. Zatiaľ som nestretol nič zlé, bol som sa dokonca prejsť okolo hotela. Sú tam síce miesta, kde to nevyzerá príliš vábne, ale nestalo sa mi nič a dokonca som ešte nevidel ani jedného komára,“ poznamenal 70-ročný rodák z Tvrdošoviec a pripojil aj svoje očakávania od OH 2016: „Dúfam, že budeme úspešní a olympiáda dopadne dobre. Chceme sa domov vrátiť s tým, že sme slušne a dobre reprezentovali Slovensko.“

Posledné dni pred začiatkom OH v Brazílii trávil na zasadnutí valného zhromaždenia MOV. „Rezonovala na ňom najmä otázka kauzy dopingu v Rusku. Pred týždňom exekutíva Medzinárodného olympijského výboru prijala k tomuto prípadu stanovisko a prezident MOV Thomas Bach nám ho všetkým vysvetlil. Bola k tomu veľká diskusia, no stanovisko exekutívy bolo jednoznačne prijaté,“ dodal Chmelár.

Verí kanoistom, či Saganovi

Šéf SOV má pred začiatkom olympiády v Riu isté očakávania. „Nie je možné vyrátať všetky faktory, ktoré rozhodnú o tom, či v danom športe medaila bude alebo nie. To prinesie až konkrétna súťaž. Medailí môže byť veľa, pretože máme športovcov s reálnymi ambíciami na cenný kov, ale nemusí byť ani jedna. To by sme však boli veľmi smutní. Potešilo by ma minimálne päť medailí, chcel by som z nich aspoň dve zlaté. Nemusí všetko vyjsť konkrétnym športovcom, Londýn 2012 to jasne ukázal. Mali sme tam Hochšíkov, Martikána či ďalšie hviezdy, zlato však nevyšlo,“ pokračoval František Chmelár.

Priblížil aj to, v akých odvetviach verí v najkvalitnejšie umiestnenia Slovákov: „Rýchlostná kanoistika, cyklistika či atletika sú športy, v ktorých ak na to športovec má, je veľká pravdepodobnosť na dobrý výsledok. U vodného slalomu či streľby je závislosť od mnohých okolností. Zafúka vetrík či preletí mucha a všetko je inak.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #František Chmelár