Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berrer: Šéf ITF je idiot, Nemci sú zaprdenci

Nemecký tenista Michael Berrer sa stále nevie zmieriť so svojou absenciou na olympijských hrách v Pekingu. Po prehre s Argentínčanom Josém Acasusom v 1. kole na US Open v New Yorku označil šéfa Medzinárodnej tenisovej federácie ITF Ricciho Bittiho za idiota a funkcionárov Nemeckého olympijského výboru DOSB za hlupákov a zaprdencov.

26.08.2008 18:36
Michael Berrer Foto:
Michael Berrer.
debata

Dvadsaťosemročný Berrer síce splnil kvalifikačné kritéria ITF, z nich najmä dostatočné renkingové umiestnenie k 9. júnu (s prihliadnutím na neskoršie absencie vyššie postavených hráčov), ale neprešiel prísnejším sitom DOSB, ktorý požadoval účasť vo štvrťfinále na úrovni grandslamu či Masters Series. „Čo sú to za kritéria? Keby boli takto tvrdé u atlétov, polovica z nich by sa do Pekingu nepozrela,“ rozčuľoval sa M. Berrer.

Ako je známe, DOSB pôvodne nominoval z oprávnených hráčov iba Nicolasa Kiefera a Philippa Kohlshreibera (Tommy Haas sa sám vzdal štartu) a po Wimbledone doplnil káder o londýnskeho semifinalistu Rainera Schüttlera, ktorého prítomnosť v čínskej metropole odobril Športový arbitrážny súd CAS v Lausanne napriek faktu, že k spomenutému 9. júnu nad ním v počítačovom poradí figurovali Berrer, ale aj ďalší Nemec Denis Gremelmayr.

Ľavák Berrer, momentálne až 99. v rebríčku, požadoval od ITF aspoň verejné ospravedlnenie, ale údajne dostal iba „politický traktát“ od šéfa R. Bittiho. „Napokon tam hral ktosi z Timbuktu či odkiaľ. ITF ma pripravila o štart na olympijských hrách,“ šomral M. Berrer.

debata chyba