Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilovej vzala rakovina plány. S manželkou si chcela adoptovať dieťa, vysvetlila, prečo to už nie je možné

Začiatkom roka oznámila tenisová legenda Martina Navrátilová závažnú správu. Znovu bojovala s rakovinou, sama to nazvala ako dvojitú pohromu, pretože zasiahnutý bol hrtan aj prsník.

22.03.2023 14:22
Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová.
debata

Našťastie za dva mesiace mohla majiteľka 59 grandslamových titulov priniesť správu o veľkom víťazstve. Choroba však u československej rodáčky zhatila plány na adopciu.

Pred pár dňami si v Miami zasadla sadla do kresla oproti známemu moderátorovi Piersovi Morganovi a v hodinovom rozhovore hovorila predovšetkým o tom, čo posledné týždne zažívala. Výsledok boja Navrátilovej s rakovinou – ktorá sa stala jej nepriateľom už druhýkrát – bol najlepší možný.

Avšak kvôli chorobe musela prehodnotiť spoločné plány s manželkou Juliou Lemigovou, bývalou sovietskou modelkou a aj herečkou. Chceli si adoptovať dieťa. Priority sa však kvôli vážnej diagnóze zmenili. „Keď adoptujete dieťa, musí sa okolo neho točiť všetko. A práve teraz je všetko o Martine a o tom, aby bola zdravá. Adopciu odsúvame na vedľajšiu koľaj,“ uviedla nedávno Lemigová.

Vo chvíli, keď Navrátilová vyhrala životný zápas s rakovinou prsníka a hrtana, je jej odhodlanie značne utlmené. Ochorenie 66-ročnej bývalej hviezde otvorilo oči.

Martina Navrátilová Čítajte viac Mala obavy, že sa nedožije Vianoc. Navrátilová opäť porazila rakovinu

„Myslím si, že adopcia bola na chvíľu pekná myšlienka, ale kvôli tomu všetkému, čo sa teraz stalo, som sa na záležitosť začala pozerať v širšom kontexte – viete, už nie som najmladšia a nechcem byť jedinou babičkou na detskom ihrisku,“ povedala Morganovi.

„Teraz sa to rozhodne odkladá a nemyslím si, že sa to niekedy stane. Bolo by to príliš komplikované a vyžadovalo množstvo energie. A teraz toho mám tak akurát,“ dodala k tomu, aká vyčerpávajúca bola chemoterapia.

Rodáčka z Prahy – ktorá do Spojených štátov emigrovala po US Open v roku 1975 – mala šťastie, že choroba jej bola diagnostikovaná včas, v prvom štádiu.

„Potrebujem sa ešte kompletne vysporiadať s prsníkom, mám naplánované ďalšie ožarovanie, ale to zaberie len niekoľko týždňov. Ide o preventívnu vec. Malo by byť všetko dobré, na 99 percent riešiteľné. Rozhodne nevynechám žiadnu kontrolu, prognóza je vynikajúca,“ uviedla Navrátilová.

Rafael Nadal Čítajte viac Keď Nadal nazrel medzi elitu, ľudia netušili, čo je to smartfón, v rádiu hrali Green Day a Koščová dobývala Slovensko
debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová