Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Strelili by ste prezidenta do tváre? Spýtal sa volejbalista, suspendovali ho

Brazílsky volejbalový klub Cruzeiro suspendoval v utorok zlatého olympijského medailistu Wallacea de Souzu. Hráč na sociálnej sieti vytvoril kontroverznú anketu.

01.02.2023 11:04
Wallace de Souza Foto:
Wallace de Souza.
debata

V nej sa svojich priaznivcov opýtal,či by strelili brazílskeho prezidenta Luiza Inacia Lulu da Silvu do tváre.

Tridsaťpäťročný de Souza, ktorý bol súčasťou víťazného brazílskeho tímu na OH 2016 v Riu de Janeiro, je tvrdým podporovateľom bývalého prezidenta Jaira Bolsonara, Lulovho pravicového súpera. Dĺžku de Souzovho trestu Cruzeiro nespresnilo.

Vladimir Kličko Čítajte viac Rusi, veď vy už jedno zlato máte. V znásilňovaní žien a detí, odkazuje oceľová päsť z Kyjeva

Neskôr sa volejbalista ospravedlnil a uviedol, že ľutuje zverejnenie ankety na svojom instagramovom účte. „Nikdy by som nepodnecoval násilie v žiadnom kontexte, tým menej, keď ide o nášho prezidenta. Takže som tu, aby som sa ospravedlnil. Bol to nešťastný príspevok, ktorý som napísal.“

Vládny minister Paulo Pimenta uviedol, že proti športovcovi podnikne kroky aj generálny prokurátor. Brazílska volejbalová konfederácia vo svojom vyhlásení uviedla, že „odmieta akýkoľvek druh násilia alebo podnecovania k násilným činom“. Informáciu priniesla agentúra AP.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Luiz Inácio Lula da Silva #Cruzeiro